• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altın Dokunuşlar Farklı Etkinliklerle İlgi Görüyor
06 Haziran 2012 Çarşamba 19:52

Altın Dokunuşlar Farklı Etkinliklerle İlgi Görüyor

Türkiyenin en büyük mesleki eğitim sergilerinden olan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının Altın Dokunuşlar Sergisi, 1.111 eserin yanında sohbet programları, anlık yarışmaları...

Türkiye’nin en büyük mesleki eğitim sergilerinden olan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Sergisi, 1.111 eserin yanında sohbet programları, anlık yarışmaları, Mutfakta Biri Var isimli ikram günü ve müzik dinletileri ile büyük beğeni topluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) Altın Dokunuşlar Sergisi birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 5 Haziran’da açılan serginin ikinci gününde “Geleneksel Türk Sanatının Temelleri” konulu sohbet, Mutfakta Biri Var isimli sohbet ve ikram programı, ebru sanatında anlık ödüllü yarışmalar ve bağlama dinletisi yer aldı. Etkinlikler kapsamında Geleneksel Türk Sanatının Temelleri konulu bir sohbet gerçekleştiren Yard. Doç. Dr. Fatih Özkafa, hat sanatının incelikleri ile kültürümüzdeki yerini örneklerle anlattı. Programın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Fatih Özkafa’ya katılım belgesini takdim etti.

Yemek kitabı yazarı ve Konya kültür-sanat hayatında önemli bir isim olan Saime Yardımcı’nın katılımıyla gerçekleşen Mutfakta Biri Var isimli etkinliğe de katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu belirterek, bunun binlerce yıllık yerleşik medeniyetin bir sonucu olduğunu dile getirdi. Günümüzde beslenme alışkanlıklarında bozulmalar olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, bunun nedeninin ayaküstü atıştırmalar olduğunu, bunlardan vazgeçerek geleneksel mutfak kültürünü korumak gerektiğini ifade etti.

Saime Yardımcı da, içlerinde nelerin kullanıldığı belli olmayan içeceklerin yerine yaz boyunca doğal meyvelerden yapılmış şerbeti, kışın da şurupları evlerden eksik etmemek gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek, programa katılan Saime Yardımcı’ya teşekkür ederek katılım belgesi verdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek daha sonra KOMEK kursiyerlerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisini izleyerek, sergiye gelenlerle sohbet etti.

Türkiye’nin en büyük meslek edindirme sergilerinden olan “Altın Dokunuşlar” kapsamında gerçekleşen ebru sanatının anlık yarışması da büyük ilgi gördü. Birbirinden güzel eserlerin yapıldığı etkinlikte, takı tasarımı ve ahşap boyama yarışmalarının ardından en güzel eserleri yapanlara 9 Haziran Cumartesi günü altın hediye edilecek. 10 Haziran akşamına kadar açık kalacak ve 1.111 eserin yer aldığı sergide her gün birbirinden farklı etkinlikler yapılacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA