• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altaydan Kadınlar Günü mesajı
07 Mart 2016 Pazartesi 13:59

Altay'dan Kadınlar Günü mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplumun mimarı, ailenin temelini oluşturan kadınlardır diyen Başkan Altay,“ Toplum olarak yaşadığımız zorlu süreçlerde her zaman büyük sorumluluk yüklenen ve fedakarlıktan kaçınmayan kadınlar olmuştur. İnancımız ve kültürümüzde kadına en yüksek değer verilmiş ve her zaman kadına karşı saygı ve sevgi öğütlenmiştir. Toplum olarak kadınlara yönelik şiddet olaylarını konuşup tartışıyor olmamız çok üzücü. Bu olayların önüne hiç kuşkusuz bilinçli ve eğitimli toplumla geçeceğiz. Kadınlarımızın inanç ve kültürümüzde konumlandırılan saygın yerine kavuşmasını diliyorum” dedi.

 “Selçuklu Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatın içinde aktif olarak yer almasını sağlayacak birçok proje yürütüyoruz. Aile birliğinin temelini oluşturan kadınlarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlerini icra edebilecekleri tesisler ve yaşam alanları oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Açılan spor salonları ve hanım lokallerimizle hanımlarımızın hem hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Gerek ev hanımları gerekse çalışan hanımlar için önemli sosyal yaşam alanlarını planlarken o bölgede yaşayan ve yapılacak hizmetten yararlanacak bayanların fikirlerine de başvuruyoruz.”dedi.

Selçuklu’nun 8 farklı bölgesine Aile Yaşam Merkezleri kazandırdıklarını ifade eden Başkan Altay, “İlçeye kazandırdığımız aile yaşam merkezlerinde 9 bin 860 hanım yüzme öğrendi. Yine bu tesislerimizin 16 bin hemşehrimiz yararlanıyor. Hanımlarımız bu merkezlerde aletli kardio, aerobik, step, platess, fitness ve yüzme gibi sportif faaliyetler yapıyorlar. Ailenin temel taşı olan annelerin sosyal hayatını zenginleştirmek ve onları mutlu etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak kadınlara yönelik sosyal ve kültürel etkinlik alanlarının sayısını arttıracaklarını dile getiren Başkan Altay; “Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması dileğiyle başta bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kahraman kadınlarımız, şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA