• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almeidanın bileti kesildi
02 Mayıs 2014 Cuma 09:02

Almeida'nın bileti kesildi

Yönetimle yıllık ücret konusu nedeniyle arası açık olan Almeida için 'sözleşme yenilenmesin' raporu veren Bilic, daha iyi alternatiflerinin olduğunu bildirdi.

Ligde geride kalan 3 haftayı lig ikinciliğini elde ederek kapatma hedefini kovalayan Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, bir yandan da gelecek sezonun mesaisinde. Geçtiğimiz günlerde Başkan Fikret Orman ile Futbol Komitesi'nin yaptığı toplantıda Orman ile bir araya gelen Hırvat teknik adamın, yönetime yeni sezon için kadro planlamasıyla ilgili raporunu sunduğu öğrenildi. Bilic'in raporundaki en ilginç ayrıntı Almeida. Bilic'in sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Portekizli oyuncuyla mukavele yenilenmemesi yönünde rapor verdiği bildirilirken toplamda 15 oyuncuyla yollar ayrılacak. Almeida'nın son dönemdeki performansından memnun kalmayan Bilic'in, yerine daha verimli alternatifleri olduğu kaydedildi. İlk etapta siyah-beyazlı kulübün teklif ettiği yıllık ücreti kabul etmemesi ve kendi sunduğu rakamda ısrar etmesi üzerine yönetimle arası açılan Portekizli yıldız, sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, son 9 haftada suskun kalınca teknik heyetin de gözünden düştü.

KİRALIK OYUNCU İSTEMİYOR

Ligdeki 17 kulübün yabancı kontenjanında 6+2'yi istemesine rağmen 5+0+3 kararında ısrar eden Beşiktaş yönetiminin bu tutumu, Bilic'in raporuna da yansıdı. Hırvat teknik adam, Almeida ile birlikte 6 yabancı oyuncuyla yollarını ayıracak. Takımda kiralık oyuncu istemeyen Hırvat teknik adam, Dany, Gökhan Töre ve Motta'nın bonservisinin alınmaması yönünde rapor sundu. G.Saray'dan kiralık alınan Dany'in bonservisinin alınmaması sürpriz olmazken, Gökhan Töre'nin gece alemleri nedeniyle gözden düştüğü kaydedildi. Bilic'in Motta konusunda ise daha iyi alternatifleri olduğu yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.

KADRO DIŞILARA DA AF YOK

Fernandes de sözleşmesi yenilenmeyecek bir diğer oyuncu olurken Bilic, Sivok, Holosko ve Escude kadroda düşünülmeyen bir diğer isimler. Hırvat teknik adam, takımda kadro dışı olan İbrahim Toraman, Gökhan Süzen ve Sezer Öztürk'ün de gönderilmesini istedi. Ayrıca Serdar Kurtuluş, Uğur Boral ve Mustafa Pektemek de istenmeyen oyuncular.

Giderayak 2.4 milyon Euro

Almeida'yı Werder Bremen- den transfer ettiği dönemde 2 milyon Euro olan bonservisini Quality Footbll Ireland fon şirketi aracılığıyla karşılayan Beşiktaş Kulübü, yapılan anlaşma gereği sezon sonunda bu şirkete faiziyle birlikte yaklaşık 2.4 milyon Euro ödeyecek. Almeida takımda kalsa dahi bu rakam, fon şirketine sezon sonunda ödenecekti.

Yabancı kuralı 5+0+3 kalacak

Hafta başında gerçekleşen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında 17 kulüp 6+2 konusunda hemfikir olarak 5+0+3 yabancı kuralını savunarak tek çatlak ses olan, Birlik Başkanı İlhan Cavcav tarafından 'O zaman gitsinler başka ligde oynasınlar' sözüyle eleştirilen Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, yabancı kontenjanı konusunda 5+0+3 kararında ısrarcı olduklarını belirtti. 'Biz doğrusu neyse onu yapmaya çalışıyoruz' diyerek savundukları fikrin doğru olduğunu kaydeden Orman, 'Yabancı kuralı, 5+0+3 olarak kalacak. Kimseyi karşımıza almak gibi bir niyetimiz yok. Hele bizim gibi zihniyeti olan bir yönetim açısından ki kimseyi karşımıza almayız ama bizim açımızdan doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Bana göre yabancı sınırlaması 5+0+3 olarak devam edecek' ifadelerini kullandı.

LİG BİTMEDEN BEŞİKTAŞ BİTMEZ

Sivasspor yenilgisiyle birlikte Galatasaray'a kaptırılan ikinciliği değerlendiren Başkan Fikret Orman, 'Bu hafta oynanacak Kasımpaşaspor maçından umutluyum. Lig henüz bitmedi. Lig bitmeden Beşiktaş'la ilgili değerlendirme yapmayacağım' demekle yetindi. Orman, inşaat halinde olan Vodafone Arena'nın hızlı bir şekilde ilerlediğini de belirterek, 'Stat gelecek sezona hazır' dedi.

Vodafone Arena muhteşem olacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp dergisinin Mayıs ayı sayısında Vodafone Arena'nın inşa edilen tribününe yapılan birkaç koltukta poz verdi. 'Bu stat bizim alınterimizle, bizim paralarımızla yapılıyor' diyen Orman, en büyük hayalinin bu statta Avrupa kupası kaldırmak olduğunu yineledi.

Bilic: Başınız öne eğilmesin

Teknik direktör Slaven Bilic, dün oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sivasspor yenilgisi sonrası idmanlarda moralsiz gözüken takımın silkinmesi için çaba gösteren Hırvat teknik adam, futbolcularına moral aşıladı. Lig ikinciliğini kaptırmalarına takılıp kalmamalarını isteyen Bilic, 'Dimdik durun. Daha bitmiş bir şey yok' diyerek önlerinde daha 3 maç olduğuna dikkat çekti. 'Önümüzde 3 maç var. Bunu bilerek yaşayın ve oynayın. Sizden 3 maçta 9 puan bekliyorum. Bunu başaracak güçteyiz' diyen tecrübeli çalıştırıcı, bu kez disiplinsizlik istemedi.

Sivok 4 ay sonra idmanda

Beşiktaş'ta son olarak 17. haftadaki G.Birliği maçında görev yapan, yaşadığı sakatlıktan sonra 4 ay sahalardan uzak kalan Tomas Sivok, dün takımla antrenmanlara başladı. Dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle devre arasında ameliyat olan tecrübeli oyuncu, idmanın tamamında yer almasının yanı sıra çift kale maçta da görev yaptı. Sakatlığını atlattığı gözlenen Sivok'un Kasımpaşa maçı kadrosunda yer almayacağı ancak bir sonraki hafta Elazığspor maçına yetişeceği öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA