• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyanın desteğiyle çini kursu açılacak
05 Eylül 2012 Çarşamba 12:30

Almanya'nın desteğiyle çini kursu açılacak

Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği, Alman Büyükelçiliği'nin finanse edeceği projeyle Sarayönü'ne çini atölyesi açıyor.
Sarayönü Kaymakamlığı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği, Alman Büyükelçiliği'nin finanse edeceği projeyle Sarayönü'ne çini atölyesi açıyor.
     Sarayönü'ne gelen Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi İşbirliği, Çevre, Araştırma ve Teknoloji Bölüm Başkanı Dirk Tröndle, projenin gerçekleştireceği binada incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Kemal Yıldız, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı ve Başak Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı ile görüşen Tröndle, projede son aşamaya gelindiğini ve finansmanın önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağını kaydetti.
     İlk etapta 60 kadın kursiyer ile Sarayönü Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlaması planlanan projede, seramik şekillendirme, pişirme, sırlama, desenleme ve boyama bölümleri bulunuyor.
     Proje için kütüphane binası tahsis edildi. Bina üzerindeki tadilat çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. 25 bin lira proje bedeli olan çini kursunun Sarayönü'ne yeni bir iş kolu kazandırması bekleniyor.
     Alman Büyükelçiliği ayrıca, yapımı devam eden demiryolu müzesi için de destek sağlayacağı öğrenildi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA