• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyadan Türkiyeye küstah tehdit
21 Mart 2017 Salı 09:17

Almanya'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB-Türkiye ilişkileri kesmekle tehdit etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman hükümetinin faşist uygulamalarına yönelttiği “Nazi” suçlamasıyla başlayan gerilim, başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın maskeli siyasetini sıyırdı. Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Norbert Röttgen, gerçek hedeflerinin Türkiye'deki anayasa referandumu olduğunu itiraf etti. Röttgen önceki akşam ARD televizyonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB ile üyelik müzakerelerinin sona ereceği uyarısında bulundu.

'İLİŞKİLERİ KESERİZ' TEHDİDİ

Türkiye vatandaşlarının referandumda Avrupa Birliği ile ilişkileri de oylamış olacağını savunan Röttgen, seçmenleri AB-Türkiye ilişkilerini kesmekle tehdit etti.

AB ÜYELİĞİ GERÇEKDIŞI

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Türkiye'de güçlü bir hükümete açıkça karşı çıkarak Türkiye'nin bundan sonra Avrupa Birliği üyesi olmasını 'gerçek dışı' olarak tanımladı.“Türkiye, AB üyeliğine hiçbir zaman olmadığı kadar uzak”diyen Gabriel, Angela Merkel'in önerdiği “imtiyazlı ortaklık” fikrine dahi sıcak bakmadığını ifade etti.

SEÇİM GÜVENLİĞİ HEDEFTE

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Ska Keller de referandumda seçim güvenliğini tehdit eden açıklamalarda bulundu. Keller, tartışmaları göstermelik bulduğunu ve yüzde 50'nin üzerinde olduğunu iddia ettiği hayır oylarını yükseltmek için Türkiye'deki muhalefetin desteklenmesini istedi.

ŞU TERBİYESİZE BAK!

Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin Başbakan adayı Martin Schulz yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla öne çıkmaya çalışan Schulz, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada “Dost bir ülkenin cumhurbaşkanının bu ülkenin başbakanını bu şekilde aşağılaması küstahlıktır” dedi. Schulz, “NATO üyesi ve AB üye adayı bir ülkenin devlet başkanının uluslararası diplomasi kurallarını çiğneyemeyeceğinin Erdoğan'a anlatılması gerektiğini” sözlerine ekledi. Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Kasım'da “İdam gelirse Türkiye ile ilişkiler biter. Ekonomik yaptırımlar uygulayabiliriz” diyen Schulz için“Şu terbiyesize bak ya. “Yaptırım uygularız” diyor. Senin her tarafın yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun, geç” ifadesini kullanmıştı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA