• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyada terörle mücadele operasyonu
20 Ocak 2015 Salı 12:47

Almanya'da terörle mücadele operasyonu

Almanya'da terörle mücadele operasyonu kapsamında Berlin, Potsdam ve Nordhausen'de 13 evde arama yapıldı.

Almanya'da güvenlik güçleri, geçen hafta iki kişinin gözaltına alınmasının ardından radikal çevrelere yönelik yeni operasyon düzenledi.

Berlin Emniyeti ile Başsavcılığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve 200 polisin görev aldığı operasyonda başkentte 11, Brandenburg eyaletinin başkenti Potsdam'da 1 ve Thüringen eyaletine bağlı Nordhausen kentinde de 1 ev arandı.

Yetkililer, operasyonda aranan evlerin sahiplerine yönelik henüz bir suçlama olmadığını, polisin delil niteliği taşıyan belge ve materyal aradığını kaydetti.

Geçen haftaki düzenlenen operasyonda "Suriye'de şiddet eylemi planladıkları" gerekçesiyle İsmet D. ve Emin F. adlı iki Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı.  Söz konusu iki kişinin Suriye'de şiddet eylemine hazırlandıkları ve terör örgütü IŞİD için propaganda yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları ifade edilmişti.

Polis, gözaltına alınan kişilerin Almanya'da saldırı planlamadıklarını, yürütülen operasyonda toplam beş kişinin yakalandığını ancak üç kişinin yeterli kanıt olmadığı için serbest bırakıldığını açıklamıştı .

Kendisini "Emir" diye tanıtan 41 yaşındaki İsmet D.'nin Berlin'de radikal bir grubun liderliğini üstlendiği, grubun ağırlıklı olarak Türk, Çeçen ve Dağıstanlılardan oluştuğu ileri sürülmüştü.  Gözaltına alınan Emin F. adlı kişinin ise Suriye'ye gitmek isteyenlere mali destek sağladığı iddia edilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA