• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyada muhalefet: Türkler bizimle oyun oynuyor
30 Mayıs 2017 Salı 12:20

Almanya'da muhalefet: Türkler bizimle oyun oynuyor

Almanya'da İncirlik'teki Alman askerlerinin çekilmesi konusunda çağrılar artıyor. Koalisyon ortağı SPD ile muhalefetteki Sol Parti, ivedilikle karar alınmasını talep etti.

Ankara'nın, Alman parlamenterlerin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmesine bir kez daha izin vermemesiyle başlayan gerginlik Alman siyasetini geriyor.

DW'de yer alan habere göre; Almanya'da koalisyon ortağı ve ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Sol Parti'nin sözcüleri, hükümetin Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi ile ilgili kararın geciktirilmemesini talep etti.

ANNEN: TANINAN 14 GÜNLÜK SÜRE ÇOK UZUN

Konuyla ilgili olarak Alman Süddeutsche Zeitung'a açıklamada bulunan koalisyon ortağı SPD'nin dış politika sözcüsü Niels Annen, ivedi şekilde karar alınması gerektiğini belirterek federal hükümetin Türk hükümetine Alman parlamenterlerin İncirlik ziyaretine izin vermesi için 14 gün süre tanıdığını, ancak bunun çok uzun bir süre olduğunu söyledi.

"TÜRK HÜKÜMETİ KENDİ İSTEDİĞİ OYUNU OYNUYOR, BUNA İZİN VEREMEYİZ"

Annen, "Bayan Merkel NATO zirvesinden eli boş döndü. Türk hükümetinin daha fazla kendi istediği oyunu oynamasına izin veremeyiz" dedi.

"AKSİ HALDE FEDERAL MECLİS DEVREYE GİRECEK"

Annen, kabinenin gelecek hafta Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi konusundaki kararını vermesi gerektiğini, aksi takdirde federal meclisin devreye gireceğini söyledi.

SOL PARTİ: BİZİM HÜKÜMET ERDOĞAN'IN KENDİ İSTEĞİNİ YAPMASINA İZİN VERİYOR

Sol Parti'nin Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch da Süddeutsche Zeitung'a açıklamasında "Federal hükümet aylardır Erdoğan'ın kendi istediğini yapmasına izin veriyor" dedi.

Yaşananlardan net sonuçlar çıkarmanın vaktinin geldiğini belirten Bartsch, silah ihracatının ve mali yardımların durdurulması ve Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gibi tedbirlere başvurulmasını istedi.

Muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin savunma politikaları sözcüsü Agnieszka Brugger ise federal hükümetin Türk hükümetinin Alman parlamenterlerin Konya hava üssündeki Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermesini bir 'başarı' olarak lanse etmeye çalıştığını belirterek, "Türk hükümetinin Konya'da kaybedecek bir şeyi yok" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA