• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyada havalimanlarında uyarı grevi
09 Şubat 2015 Pazartesi 16:02

Almanya'da havalimanlarında uyarı grevi

Almanya'da havalimanlarında görevli güvenlik personelinin ücret artışı talebiyle düzenlediği uyarı grevi, Stuttgart, Hamburg ve Hannover havalimanlarında yoğunluğa neden oldu.

Almanya'nın Stuttgart, Hamburg ve Hannover havalimanlarında saat ücretlerinin artırılmasını talep eden güvenlik personeli tüm gün sürecek uyarı grevi başlattı.

Hamburg havalimanında pasaport ve bagaj işlemlerinin yapıldığı bölümde bekleyen kişilerin sayısının zaman zaman 5 bini bulduğu bildirildi. Hamburg Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, yolcuların işlemler için 4 saatten fazla beklemeyi göze almaları gerektiği, bu nedenle havalimanının internet sayfasından yapılan bilgilendirmeleri takip etmeleri istendi.

Açıklamada, ayrıca 24 güvenlik terminalinden sadece birkaçında işlem yapılabildiği ve uyarı grevinden yaklaşık 40 bin kişinin etkilenmesinin beklendiği ifade edildi. Havalimanı basın sözcüsü, "Durum çok kaotik, kapasitemizi aşmış durumdayız" dedi.

Güvenlik personelinin bağlı olduğu Ver.di sendikasından Peter Bremme, Hamburg'daki greve katılım konusunda memnun olduklarını belirterek, "Yer hizmetleri de dayanışma göstererek greve dahil oldu" diye konuştu.

Sendika, güvenlik personeli için asgari saat ücretinin artırılmasını talep ediyor.

Stuttgart Havalimanı'nda da grev nedeniyle uçuşlarda gecikmeler görüldüğü, bazı uçuşların iptal edildiği belirtildi. Havalimanında işlem yaptırmak isteyen yolcuların yüzlerce metrelik kuyruklar oluşturduğu ifade edildi.

Hannover havalimanında ise grev olmasına rağmen yolcu sayısının az olması nedeniyle herhangi bir olağanüstü durum yaşanmadığı kaydedildi.

Hamburg, Stuttgart ve Hannover havalimanları Almanya'nın en büyük 10 havalimanı arasında bulunuyor. Bu havalimanlarını günde yaklaşık 80 bin yolcu kullanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA