• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanlara kalkan oldu! Türkiyeyi tehdit etti
20 Ağustos 2017 Pazar 15:13

Almanlara kalkan oldu! Türkiye'yi tehdit etti

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'den Eylül ayında Almanya'da düzenlenecek seçimlere ilişkin yapılan açıklamaların ardından küstah değerlendirmelerde bulundu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'den Eylül ayında Almanya'da düzenlenecek seçimlere ilişkin yapılan açıklamaların ardından "Eğer Erdoğan veya bakanlarının Avusturya'da önümüzdeki seçimlerde benzeri bir şeyi yapmaya niyetleri varsa, şimdiden söyleyim, biz asla içişlerimize karışılmasını kabul etmeyiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki genel seçimler için, Türkiye kökenli seçmenlere çağrısını, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, bir başka ülkenin içişlerine karışmak olarak niteledi. 

ALMANLARA KALKAN OLDU

Almanya'da yayımlanan "Welt am Sonntag” gazetesinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Kurz şöyle dedi: "Erdoğan'ın sadece Almanya'nın değil, başka ülkelerin içişlerine sürekli karışmasını çok açıkça reddediyorum"dedi.

"BİZ İÇİŞLERİMİZE KARIŞILMASINI KABUL ETMEYİZ"

Kurz, "Eğer Erdoğan veya bakanlarının Avusturya'da önümüzdeki seçimlerde benzeri bir şeyi yapmaya niyetleri varsa, şimdiden söyleyim, biz asla içişlerimize karışılmasını kabul etmeyiz."

TÜRKİYE TEHDİT: MÜZAKERELERİ KEMELİYİZ

Dışişleri Bakanı Kurz, Brüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tutumunu sertleştirmeli mi sorusuna şu yanıtı verdi: "Birçok AB ülkesi, ama aynı zamanda AB Komisyonu Türkiye'de temizlik operasyonlarının başlangıcında Türkiye'de durumun tekrar iyileşeceği yönünde çok umutluydular. Çoğu şimdi bu çizgisini değiştirdi. Türkiye önemli bir komşu. Bizim gerektiği zaman işbirliğine gitmemiz gerekiyor. Ama AB üyeliği temelinde değil. Türkiye'yle AB müzakerelerini kesmemiz gerekir. Müzakerelerin temeli demokrasi ve insan haklarını da içeren Kopenhag kriterleri. Bu artık çoktan söz konusu değil."

KAYNAK:HÜRRİYET

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA