• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alman pilot yere çakıldı
29 Eylül 2010 Çarşamba 17:32

Alman pilot yere çakıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ikinci etabı devam eden 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Şampiyonası'nın son gününde gökyüzünde uçarken rüzgarın aniden ters dönmesi üzerine türbülansa kapılara
Konya'nın Beyşehir ilçesinde ikinci etabı devam eden 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Şampiyonası'nın son gününde gökyüzünde uçarken rüzgarın aniden ters dönmesi üzerine türbülansa kapılarak herkesin gözü önünde yere çakılan Alman yamaç paraşütü pilotu yaralandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir'in Yaka Manastır Mesire Alanı'nın üzerinde yer alan uçuş pistinde yarışmaya katılan yamaç paraşütü pilotları sabah erken saatlerde organizatör Murat Çakmak'la birlikte Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı ziyaret ederek verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Ziyaretin ardından uçuş pistindeki yerini alan yamaç paraşütü pilotları son gün uçuşlarını gerçekleştirmeye başladı. Pistten birer birer havalanan yamaç paraşütü pilotları gökyüzünde süzülerek uçmaya başlarken, bir
süre sonra gözlerden kayboldu. Bu arada, aniden çıkan ters bir rüzgar pistte tedirginliğe neden oldu.
 
Pistin üzerinde uçan bir yamaç paraşütüne organizatör Murat Çakmak ve diğer pilotlar tarafından hemen inmesi uyarısında bulunuldu. Ancak, bu uyarının hemen ardından rüzgarın şiddetiyle birden irtifa kaybetmeye başlayan yamaç paraşütü dağlık alanda yaşanan panik arasında gözlerden kayboldu. Uçuş pistinin yaklaşık 300 metre aşağısındaki ormanlık alanda taş ve kayalıkların olduğu yere düştüğü tahmin edilen yamaç paraşütü pilotu için hemen arama çalışmaları başlatıldı. Pistten hareket eden araçlar ve görevliler yere düşen pilotu ararken, bir süre sonra yaralı olarak kendisine ulaşıldı.
 
Taşların üzerine düşen yamaç paraşütü pilotunun hayati tehlikesinin olmadığı ancak ayaklarından yaralandığı için olay yerine ambulans ve sağlık ekipleri ile jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri ile jandarma ve görevliler tarafından zor arazi şartlarında ayaklarına tel sargı bezi uygulandıktan sonra taşıma sedyesine konulan yamaç paraşütü pilotunun Alman Max Schüller (26) olduğu belirtildi. Organizatör Murat Çakmak, yaşanan olayın havada oluşan bir türbülanstan kaynaklandığını dile getirerek, "Türbülans oluştu, pilot acil iniş yapmak zorunda kaldı. Genel durumu iyi, ayaklarını oynatabiliyor. Bu olaylar yamaç paraşütü sporunun doğasında olan bir şey" diye konuştu.
 
Yaralı yamaç paraşütü pilotu, eğimli arazide zorlu bir yolculuğun ardından sedye ile ambulansa taşınırken, daha sonra Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı pilotun ayaklarında kırık olup olmadığı çekilecek röntgen filminin ardından belli olacağı belirtildi.
 
Olayın ardından şampiyonanın son günündeki uçuşlar organizatör Murat Çakmak'ın talimatıyla iptal edilerek sonlandırıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA