• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Allahın gazabına müstahaklar
12 Mayıs 2013 Pazar 12:26

Allah'ın gazabına müstahaklar

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Reyhanlı'daki saldırıyı gerçekleştirenlerin Allah'ın lanetine, gazabına ve azabına müstahak olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Reyhanlı'daki saldırının kararını verenleri, planlayanları, gerçekleştirenleri ve tüm zalimleri "Allah'ın lanetine, gazabına ve azabına müstahak olanlar" şeklinde nitelendirdi.

Görmez, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin yayımladığı başsağlığı mesajında, "rahmet ve mağfiret ikliminin girişinde, üç ayların başlangıcında masum insanların hunharca katledilmesine ve yaralanmasına neden olan elim bir saldırının meydana geldiğini belirtti.

Mesajında "Bütün mümin yürekler bu saldırıyla manevi mevsimlerine yaralı girmiştir" ifadelerine yer veren Görmez, saldırı sonucu kan, gözyaşı ve acının tüm yurdu hüzne boğduğunu bildirdi. Görmez, şunları kaydetti:

"Herkes bilmelidir ki hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz. Hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyaset bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz. Masum insanları vahşice katletmeyi düşünenler Reyhanlı'da Rahmet-i Rahman'a kavuşarak şahadete erenleri öldüremediler, onlar diridirler ve ölümsüzlüğe gittiler. Onlara korku ve hüzün yoktur, ebedi saadet onlarındır. Ancak bunu yapanlar bu vahşetleriyle bütün bir insanlığı öldürmüşlerdir, bu dünyada er geç karşılıklarını alacakları gibi ahirette de büyük bir azap şüphesiz onları beklemektedir. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu saadet olan Ramazanı içinde barındıran üç aylar vesilesiyle Allah başta Reyhanlı'da şehadete erenler olmak üzere tüm mazlumları, mağdurları ve yurtlarından çıkarılanları ve bizleri rahmetine, mağfiretine ve saadetine erdirsin."

"Kötü bir son onlarındır"

Allah'ın rahmeti, mağfireti ve saadetinin hak olduğu kadar gazabının, azabının da hak olduğunu belirten Görmez, mesajında şöyle dedi:
"Bu menfur saldırının kararını verenler, planlayanlar ve gerçekleştirenler ve tüm zalimler, işte onlar Allah'ın lanetine, gazabına ve azabına müstahak olanlardır. Kötü bir son onlarındır. Dünyada kazandıkları hiçbir şey onları bu can yakıcı hak olan azaptan kurtarmayacaktır. Allah tüm müminleri ve masum insanları böyle zümrelerin şeytani planlarından beri eylesin ve saldırılarından muhafaza eylesin.
Başta mazlum ve mağdurlar olmak üzere tüm İslam aleminin manevi mevsimini tebrik eder, barış ve esenliğin tüm beldelere hakim olmasını dilerim. Zira İslam barış demektir, esenlik demektir ve İslam'ın beldeleri de barışın ve esenliğin yurdu olmalıdır. Bu vesileyle gerek zorda kalan ve darda kalan ve gerekse zulme uğrayan herkesin zorluğunun, darlığının ve zulmünün ortadan kalkması için Cenab-ı Allah'tan yardım diler, dua ve niyaz ederim. Bu vesileyle başta Hatay Reyhanlı'da yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyor, bu menfur saldırıda vefat eden kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA