• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Allah da affetmez, vatandaş da affetmez
17 Mayıs 2013 Cuma 15:52

'Allah da affetmez, vatandaş da affetmez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a ilişkin Brüksel'deki ifadelerinin iftira olduğunu belirterek "Bu sokak ağzını vatandaş affetmez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların Cumhuriyet tarihindeki en büyük terör olaylarından biri olduğunu vurgulayan Çelik, "Komşu ülkenin istihbarat örgütü ile işbirliği halinde buraya saldırı gerçekleştirildi. En azından bulgular böyledir. Onlarla bağlantılı olan, onlarla birlikte hareket eden, onların emellerine hizmet eden bir terör örgütü böyle bir saldırıyı gerçekleştirdi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Reyhanlı'daki 51 kişinin önce sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır', 'Bunların katili Recep Tayyip Erdoğan'dır' sözlerinin anımsatan Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun bu söylemini, Kılıçdaroğlu'nun bu talihsiz, kabul edilemez beyanlarını milletin ferasetine havale ediyorum" dedi.

Allah da affetmez, vatandaş da affetmez

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin edep sınırlarını aştığını ve aleni olarak iftira ettiğini ileri süren Çelik, "Kendi ülkesi için adeta sağlığından feragat edercesine, 7 gün 24 saat mesaisini tanzim eden bir Başbakan'a sen hain sıfatını yakıştıracaksın ve 51 vatandaşın katili olarak göstereceksin. Bu seviyesizliği, bu sokak ağzını, bu külhanbeyi ağzını vatandaş da affetmez, Allah da affetmez" dedi.

Çelik, CHP'lilerin, Swoboda ile kendilerinin görüşmediklerini ileri sürmesini "evde kalmış kızlara'" benzeterek, CHP'nin son derece hazin bir durumda olduğunu söyledi.

Erdoğan'a karşı kullanılan üslup densizlik

Seçimlerden yedi kez başarıyla çıkan Başbakan Erdoğan'a karşı kullanılan üslubu "densizlik" olarak niteleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Sen kendi Başbakanını vatandaşının katili ilan edeceksin ama yüz bin insanı katleden Beşşar Esed'e hiçbir şey söylemeyeceksin. Onunla işbirliği yapan, onun taşeronluğunu yapan, onun kuklalığını yapan terör örgütlerine de hiçbir şey demeyeceksin, onlarla aynı zeminlerde hükümetin Suriye politikasını eleştireceksin, bizim Hatay'daki vatandaşlarımızı, bu gelen mülteci, bu gariban yerinden yurdundan canını kurtarmak için Türkiye'ye sığınan insanlara karşı mezhepçi bir yaklaşımla kışkırtacaksınız. Bunun yenir yutulur tarafı yoktur. Kabul edilebilir tarafı yoktur. Eğer bugün Atatürk sağ olsaydı hani 'Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' diyor ya, Atatürk bu sefer şöyle derdi; 'Ben ana muhalefet partisi genel başkanının ağzı temiz, dürüst ve ahlaklısını severim.' Çünkü maalesef biz bunu çok arıyoruz."

İstihbarat kopukluğu iddiaları

Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat eksikliği iddialarının hatırlatılması üzerine Çelik, meydana gelen böyle bir vahim hadisenin ardından konunun Hükümet ve devlet tarafından çok boyutlu incelenmesi gerektiğini vurguladı. İlgili denetim ve teftiş kurullarına talimat verildiğini ifade eden Çelik, "Şu anda müfettişler çalışıyorlar. Takdir edersiniz ki yarım günde, bir saatte, iki günde ortaya çıkarılacak bir şey değil. Çünkü çok yönlü, çok boyutlu bir şeydir. Reyhanlı ile sınırlı olmayan bir meseledir" dedi.

Güvenlik güçlerinin bugüne kadar onlarca bomba yüklü araba veya intihar eylemcisini etkisiz hale getirildiğine işaret eden Çelik, bunun tedhiş (yıldırı) duygusu uyandırmamak için kamuoyuna yansıtılmadığını söyledi. CIA'in ve FBI'ın Boston'daki bombalı saldırıyı tespit edemediklerini anımsatan Çelik, "Yeryüzündeki terör eylemlerini gerçekleşmeden önce yüzde yüz tespit eden ve etkisiz hale getiren bir mekanizma henüz icat edilmemiştir. Bunu ne kadar asgariye indirirseniz o kadar başarılısınız demektir. Ama bir tane bile sızma varsa 'ne yapalım bu da oldu' diyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Çelik, güvenlik güçlerinin gereksiz yere hırpalanmaması gerektiğinin altını çizerek, hata, kusur ve ihmal olması durumunda hukuk devletinin gereği hesabın sorulacağını bildirdi. İhmal veya kasıt yönünde bulgu olduğu için bunu söylemediğini dile getiren Çelik, ihtimalden bahsettiğini vurguladı.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılara katılanlarından birinin gözaltına alındığının anımsatılması üzerine Çelik, araçları üstüne tescil ettiren ve PTT'nin önüne aracı park eden kişi olduğunun bilindiğini ve teşhis edildiğini belirterek, "Tabii bu yapılacak sorgulamalar ve yargılamalardan sonra ortaya çıkacaktır. Aldığım ilk bilgi budur. Onun dışında onun bir iki arkadaşı daha var. Onların da emniyet güçlerimiz peşindedir. Eminim ki onlar da en kısa zamanda yakalanacak ve adalete teslim edilecektir" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA