• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aliyev yemin ederek görevine başladı
19 Ekim 2013 Cumartesi 12:17

Aliyev yemin ederek görevine başladı

Azerbaycan'da 9 Ekim'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 84,54 oy alan İlham Aliyev, yemin ederek resmen göreve başladı.
Azerbaycan Milli Meclisinde, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev için yemin töreni düzenlendi. Bakanlar, devlet komiteleri başkanları, milletvekilleri, yabancı ülkelerin büyükelçi ve temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev, Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesi tarafından açıklanan seçim sonuçlarının, Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandığı ve İlham Aliyev'in bugünden itibaren resmen Cumhurbaşkanı olduğunu bildirdi.
 
Daha sonra davet edilen Aliyev, Azerbaycan Anayasası üzerine el basarak, "Cumhurbaşkanlığım süresince Azerbaycan Anayasası'na bağlı kalacağıma, devletin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü koruyacağıma, halkıma liyakatle hizmet edeceğime yemin ederim!" şeklinde and içti.
 
Azerbaycan Devlet Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim'e el basan Aliyev, "Azerbaycan halkının yüzyıllardır oluşturduğu milli ve manevi değerlere ve geleneklere sadık kalacağım, onları her zaman yücelteceğim" diyerek yemin etti.
 
Cumhurbaşkanı Aliyev, yeminin ardından Azerbaycan bayrağını öptü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA