• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alışverişte aldanmayın!
31 Ağustos 2013 Cumartesi 14:05

Alışverişte aldanmayın!

İnternetten alışveriş gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Son zamanlarda sayısı hızla artan alışveriş sitelerinde ayakkabıdan giyime, aksesuardan elektronik ihtiyaçlara kadar herşey alınabiliyor.
Günümüzde alışverişin en kolay yolu internet üzerinden yapılan alışveriş gün geçtikçe daha da artarak vazgeçilmez hale geldi. İnternetten alışverişte güvenli bir yol izlenmesi gerektiğini belirten Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, tükecilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.
 
İnternet üzerinden alışveriş yapmak istenildiği zaman akla ilk gelen şeyin güvenilirlik olması gerektiğini belirten Öztürk, ‘‘İnternet üzerinden hizmet veren online bir alışveriş mağazasında siparişlerimizi sanal sepetimize ekledikten sonra ödeme aşamasında bize birkaç alternatif sunulur. Eğer daha önce den hiç alışveriş yapmadığınız bir site ise, ilk alışverişlerinizde banka havalesini tercih etmelisiniz. Eğer bu mümkün değilse, kredi kartıyla ödeme yapmadan önce sitenin, SSL ((Secure Socket Layer)  (Güvenli Yuva Katmanı)) güvenlik sertifikasına sahip olup olmadığını, akredite olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bir firma internet üzerinden ürün satabilmek için bir banka ile sözleşme yapar. Bu sözleşme gereği banka tarafından verilmiş bir bilgisayar yazılımını kendi web sayfalarına yüklemek zorundadırlar. Böylelikle kredi kartı bilgilerimiz, tüzel kişilikleri bankalar tarafından onaylanmış olan firmalar üzerinden bu yazılım sayesinde şifrelenmiş bir şekilde bankaya iletilmektedir. Yani bilmelisiniz ki internet üzerinden alışveriş yapacağınız firma bankalar tarafından onaylanmış bir firmadır. E-ticaret yapan her web sitesinin de güvenli olduğu söylenemez. Sitenin güvenilir olduğunu anlamak için detaylı incelemelisiniz’’ dedi.
 
Ayakkabı sektöründe hizmet veren Hasan Alkım ise, internet sektörünün kendi işlerini de etkilediğini belirterek, ‘‘Bazı vatandaşlar keyfine düşkün olduğu için oturduğu yerden alışveriş yapmak istiyorlar. İnternet onlar için vazgeçilmez bir nimet haline geliyor. Bazı vatandaşlar ise ayakkabıyı denemeden kesinlikle almazlar. Keyfine düşkün vatandaşlarımızın bir kısmını internet alışveriş sistemi sayesinde kaybettik. İnternetten alışveriş yaptıktan sonra mağdur olanlarda tekrar bize geliyorlar. Vatandaş mağduriyet yaşamaması için bu konularda dikkatli olmalıdır’’ diye konuştu.

Giyim sektöründe faaliyet gösteren Alev Karabakan ise, ‘‘Bizlerde artık kendi ürünlerimizin fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşıyoruz. Gören vatandaşlar dükkanımıza gelerek alışveriş yapıyorlar. İnternet üzerinden direk ürün satılmasını tasvip etmiyoruz. Müşterimiz modellerimizi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla görüp geliyor, beğendiğini üzerinde deniyor ve alıyor’’ şeklinde konuştu. SAMİ GEDİZ
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA