• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alışverişe iftar için çıkmıştı
08 Şubat 2012 Çarşamba 19:56

'Alışverişe iftar için çıkmıştı'

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a yönelik silahlı saldırı olayını araştıran özel ekip, ilçede yaşayan 70 kişinin ifadesine başvurdu.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a yapılan silahlı saldırının faillerinin bulunmasına yönelik kurulan özel ekip, çalışmalarını sürdürüyor. Olayın gerçekleştiği Doğubayazıt ilçesinde, saldırıyla ilgili şimdiye kadar 70 kişinin ifadesi alındı. Özel ekip, ifadeleri değerlendirerek, ''izden delile'' yöntemiyle olayla ilgili bulgulara ulaşmaya çalışıyor.

Bu arada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, savcı Kılıç'a yönelik saldırının gerçekleştirildiği cadde üzerindeki bir bilardo salonuna düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi de emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili Taşlıçay ilçesinde gözaltına alınarak ifadelerine başvurulan 3 kişi ise daha önce serbest bırakılmıştı.

-''Savcı bey o gün niyetliydi''-
Doğubayazıt ilçesinde çalışan, Ağrı Barosu'na kayıtlı avukatlardan Mehmet Nuri Örs, yaptığı açıklamada, silahlı saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden savcı Kılıç'ın olay günü oruçlu olduğunu söyledi.

''Ben diğer savcılarla ve adliye personeliyle görüştüm. Savcı bey o gün niyetliydi ve iftar için alışverişe çıktığını biliyorum'' diyen Örs, şöyle konuştu:

''Savcı beyi çok yakinen tanıyordum. Sayın Kılıç, savcılarımız içerisinde çok sevilen bir kişiydi. Ben onun bir olayına şahit oldum. Şöyle ki, geçenlerde bir duruşmada bir sanığın ifadesi alındığı esnada sanık sinirlenerek, Kılıç'a kızıp kendisiyle argo bir şekilde konuştu. Savcı bey hiç sinirlenmeden sakin bir şekilde 'Ben görevimi yapıyorum. Sizin burada bağırıp çağırmanız yersizdir. Ben istesem de sizin için bir şey yapamam, kanunlar çerçevesinde yasalar ne gerektiriyorsa ben onu yaparım' diyerek sanığı sakinleştirdi. Savcı beyi tanıdığım günden bu yana ne kimseyi kırdığını ne de bir kimseyi üzdüğünü gördüm.

Örs, saldırı olayının kendisini çok üzdüğünü, ''ilçedeki vatandaşların da olay nedeniyle derin üzüntü yaşadığını'' söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA