• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ali Sabancı Çalışanla ortak olun, kazanın
17 Haziran 2010 Perşembe 16:55

Ali Sabancı 'Çalışanla ortak olun, kazanın'

KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Ali Sabancı'nın yanı sıra TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri
KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Ali Sabancı'nın yanı sıra TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile sanayici ve iş adamları katıldı. Panelin oturum başkanlığını yürüten Ali Sabancı, şirketlerin başarılı olabilmesi için patronun çalışanına kendisini şirket sahibi gibi hissettirmesinin önemine değindi. Mal sahibinin kendisini çalışanından yukarı görmemesi
gerektiğini dile getiren Ali Sabancı, "Ben, bu prensibimi kendi kurduğum Pegasus'ta denedim ve başarılı oldum. Bizim şirkette kar payı vardır. Şirketi kurduğumda şirketin kar payının yüzde 10'unu çalışanlara verme gibi bir düşünce ortaya attım ve bunu uygulamaya koydum. Ama bu sistem şirket zarar etti mi o zararı çalışandan alma şeklinde değil. Sadece kardan pay alma şeklinde. Bu sayede şirket çalışanları şirketi kendi şirketleri gibi görüyor ve daha gayretli çalışıyor. Geçen yıl her dört Pegasus
çalışanından üçüne kar payı verdik. Bu rakam yaklaşık 4 milyon Euro civarında bir paraydı. Bence her iş adamı bu sistemi uygulamalı" dedi.
Şirketi kurduklarında karşılarında 79 yıllık bir kurum olduğunu ve daha önemlisi insanların aklındaki uçak kavramı olduğunu ifade eden Ali Sabancı, "Türk filmlerinde zengin fakire hep 'Sen hayatında hiç uçağa bindin mi' diye sorar. Yani uçağa binmek bir zenginlik göstergesiydi. Ki o yıllarda hakikaten bilet fiyatları uçuk rakamlardı. Biz ucuza da uçulabileceğine inandık ve bunu başardığımıza inanıyorum. Tabii bunu yaparken bazı lükslerden kısmak zorunda kaldık. Ama ucuz uçabilmenin de bir bedeli olacak.
Geçen yıl Pegasus olarak 72 saatlik yaptığımız bir incelemede 1.3 saatte bir uçağımızın dolduğunu gördük ve yüzde 40 oranında bir büyüme ivmesi yakaladık. Bunda yaptığımız kampanyaların da payı var. Geçen yıl tam 112 değişik kampanya yaptık" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA