• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aleviyim dedi ve o futbolcuya sahip çıktı!
29 Mayıs 2014 Perşembe 12:40

Aleviyim dedi ve o futbolcuya sahip çıktı!

Fenerbahçeli Selçuk Şahin, "Dersim 62" dövmesi yaptırdığı için eleştirilen Deniz Naki'ye sahip çıktı.
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Selçuk Şahin, futbolda son dönemde yaşanan ırkçılık, ayrımcılık olaylarını tasvip etmediğini, alevi bir futbolcu olarak bugüne kadar hiçbir tepki görmediğini söyledi.
Vilarreal maçında Barcelonalı futbolcu Dani Alves'e yönelik sahaya muz atılarak gerçekleştirilen ırkçı eylemin ardından, Türkiye'de de Gençlerbirliği'nin futbolcusu Deniz Naki'nin koluna "Dersim 62" dövmesi yaptırdığı için sosyal medya üzerinden ayrımcı söylemlere maruz kaldığını belirtmesiyle gündeme gelen ırkçılık-ayrımcılık konularının hassas konular olduğunu belirten Selçuk Şahin, futbol hayatı boyunca tribünlerden ya da başka bir yerden tepki almadığını ifade etti.
Selçuk Şahin yaptığı açıklamada, ırkçılık-ayrımcılık konularını kesinlikle tasvip etmediğini vurgulayarak, "Irkçılık, ayrımcılık hassas konular, tasvip etmediğim şeyler. Ben de alevi bir fut
bolcuyum. Bundan her zaman da gurur duydum. Alevilik konusunda bugüne kadar hiçbir tepki görmedim. Ne tribünlerden ne başka bir yerden" diye konuştu. 


Gençlerbirliği'nin futbolcusu Deniz Naki'nin her konuda yanında olduğunu kaydeden Selçuk Şahin, "Deniz Naki bu konuda ne yaşadı bilmiyorum. Aynı yerin insanıyız. Bana göre ülkenin her yanı aynı. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bana göre herkes bir. Ancak Deniz Naki benim hemşehrim tabii, yaşadığı sıkıntıyı ben futbol hayatımda yaşamadım. Bilmiyorum başka oyuncular yaşadı mı" ifadelerini kullandı.
"İnsanlar Tuncelili olduğumu bilsin diye 62 numaralı forma giydim"
Selçuk Şahin, kendisinin Tuncelili olduğu bilinsin diye daha önce 62 numaralı formayı da giydiğini, Tuncelili olduğunu her yerde söylediğini anlattı.
Zidane hayranı olduğu için 21 numaralı formayı giydiğini dile getiren Selçuk, şöyle devam etti:
"Tunceli'nin plaka numarası 62 diye bir sene 62 numaralı forma giydim. Ben 21 numaralı formayı giydiğim için insanlar 'Diyarbakırlı mı' diye düşünmeye başlamıştı. Tuncelilerden yoğun istek geldi. 'Senin Tuncelili olduğunu bilmiyorlar, Tuncelili olduğunu belirtecek bir şey yap' dediler. Ben de bir sene 62 giyeyim dedim. Zidane hayranı bir futbolcu olduğum için onun bir dönem giydiği 21 numarayı, İstanbulspor'dan beri giyiyorum. Ancak konusu bile oldu. 'Aziz Yıldırım Diyarbakırlı diye 21 giyiyor. Ona yakın olmak için' dediler ama alakası yok. Fenerbahçe'ye gelmeden önce İstanbulspor'da da 21 giyiyordum. Bir sene 62 giydim Tuncelili olduğumu insanlar bilsin öğrensin diye. Zaten her yerde de Tuncelili olduğumu söylüyorum. Bununla da gurur duyuyorum."
Selçuk Şahin, futbolda ırkçılık olaylarının bir daha yaşanmamasını dileyerek, "O konular tasvip edilecek konular değil. Ne muz konusu ne de Deniz'in yaşadığı konu. Umarım bir daha öyle bir şey olmaz. Dediğim gibi ben futbol kariyerimde hiç yaşamadım. Yaşayacağımı da düşünmüyorum. Çünkü çok saçma geliyor insanları alevi ya da sünni, Türk ya da Kürt diye ayırmak. Hassas konular. Umarım o da orada mutlu şekilde futbol hayatını sürdürmeye devam eder. Ancak her türlü sıkıntısında ya da görüşmek, konuşmak istediğinde ben yanındayım" şeklinde konuştu.
"İnşallah bu camiada bırakırım"
Selçuk Şahin, 35-36 yaşında kadar oynamak istediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"İnşallah bu camiada da bırakırım. Amacım burada bırakmak. Özellikle böyle bir camiada 13-14 sene stresten sonra belki bir iki sene gezip, ya dil anlamında ya sosyal anlamda kendimi geliştirecek bir şeyler yapabilirim. Ondan sonra da umarım camia içinde kalırım. Hocalık derseniz şu an çok fazla düşünmüyorum. Çünkü futboldan sonra çok stresli veya sıkıntılı işler yapacağımı düşünmüyorum. Kendi aile şirketimiz var. Ticaret yapıyoruz. O iş yürürse belki orada devam ederim. Ancak çok stresli ve sıkıntılı bir iş yapmayacağım."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA