• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alçak saldırı !
02 Eylül 2010 Perşembe 18:08

Alçak saldırı !

Bolu'da, 4 okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstleri kimliği tespit edilemeyen kişilerce parçalandı

Olay, önceki gece saat 02.00 ile 04.00 saatleri arasında meydana geldi. İlk olarak Tepecik Mahallesi'nde bulunan Koç İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan mermer kaidenin üzerine monte edilmiş Atatürk büstü parçalandı.

Daha sonra Aktaş Mahallesi'nde bulunan İnkilap İlköğretim Okulu, Yaşamkent Mahallesi'nde bulunan Kemal Çizmecioğlu Anadolu Lisesi ile Çıkınlar Mahallesi'nde bulunan 60'ıncı Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstleri parçalandı. 60'ıncı Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde giriş kapısının yanında bulunan Atatürk büstünü de parçalamak isteyenler okulun yanındaki apartmanın balkonunda sigara için bir kişi tarafından fark edildi.
 
Balkondaki kişinin bağırması üzerine Atatürk büstünü parçalamak isteyenler kaçtı. Vatandaş, 155 Polis İmdat'ı arayarak ihbarda bulundu. Okulun çevresindeki mahallelerde gece boyu aramalarını sürdüren polis ekipleri büstlere zarar veren kişileri bulamadı. Okullarda bulunan büstlerin yerine yenileri monte edilmeye başlandı.
 
Yaşanan olay ardından okullarının yakınlarında bulunan Mobese kameralarından büstleri parçalayan kişiler tespit edilmeye çalışılıyor. Bolu Cumhuriyet Savcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA