• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aladağ sömestri tatilinde kayakseverlerin adresi oldu
27 Ocak 2016 Çarşamba 11:27

Aladağ sömestri tatilinde kayakseverlerin adresi oldu

Konya’nın kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ, sömestri tatilinin gelmesi ile birlikte Konyalı kayak tutkunlarının uğrak adresi oldu.

Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması çalışma başlatılan Aladağ'da yaklaşık 1 metre yüksekliğe ulaşan kar seviyesi, Konyalı kayak tutkunlarını bölgeye çekmeye başladı.
2 bin 385 metrelik rakıma sahip Derbent Aladağ'ın zirvesi ve yamaçları, kış mevsiminin gelmesi sonrasında yağan karla beraber tamamen beyaz örtüye büründü. Konya'nın Kayak Merkezi yapılması için çalışma gerçekleştirilen Aladağ'da kayak keyfi yaşamak isteyen aileler, soluğu ilçede almaya başladı. Sömestri tatilinin başlaması ile beraber birçok aile tatil için Türkiye'nin değişik illerindeki kayak merkezlerine giderken, bazıları ise Aladağ’ı tercih ediyor. Günü birlik olarak geldiği Aladağ'da kayak keyfinin tadına varan yetişkinler, yanlarında getirdikleri kayak takımları ile bu keyfi yaşarken, ailenin diğer fertleri ise plastik malzemelerden oluşan kızaklarla ya da lastik şambrelleri ile birlikte beyaz örtünün üzerinde kaymanın tadını çıkarıyor. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, kayak takımları ile Aladağ'a zaman zaman çıkarak kayak keyfi yaşıyor.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Konya'nın kayak merkezi olacak Aladağ'a Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yol açılmasının ardından ulaşım sorununun kalmadığını belirterek, "Derbent Belediyesi olarak kayak tesisinin kurulacağı alana küçük bir sosyal tesis kazandırdık. Burada arzu eden ailelerimiz için plastik ve ahşaptan kızaklar da bulunuyor. Daha tesisler yapılmadan birçok kayak tutkununun Aladağ kar yağmasının ardından uğrak adresi oldu. Şu anda yer yer bir metre seviyelerinde kar kalınlığı mevcut. Birçok aile kayak ve kızak takımlarıyla gelip burada kayak keyfini yaşıyor. Konyalı ailelerimize sömestri tatilinde Aladağ'a gelerek bu tadı, bu hazzı yaşamalarını tavsiye ediyoruz. Ben de kayak yapmayı Aladağ'da öğrendim ve kış mevsimi ile birlikte hem bölgenin tanıtımı hem de oluşan kayak tutkumu giderebilmek için sık sık Aladağ'a çıkıyorum" dedi.
Aladağ’ın kristal kar yapısı ile kayak merkezi kurulmasının ardından Türkiye’nin en gözde kış sporları merkezi olacağına inandığını da vurgulayan Acar, “Buraya kurulacak kayak merkezi ile Konya kış sporlarının da merkezi haline gelecek. Konya, kış turizmi ile de tanışmış olacak” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA