• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aladağ, Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacak
13 Şubat 2018 Salı 11:14

Aladağ, Konya ekonomisine büyük katkı sağlayacak

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Aladağ Kayak Merkezi projesinin hayata geçtiği takdirde Konya’nın ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını vurguladı

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. Görüşmede 17 Aralık 2018 tarihinde ilk etabının tamamlanması planlanan Aladağ Kayak Merkezi projesi ele alındı. Başkan Hamdi Acar, Selçuk Öztürk’e proje hakkında bilgi verdi. Öztürk ise projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Aladağ’ın Konya ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

Aladağ Kayak Merkezi projesini anlatmak ve kentin ekonomisine sağlayacağı katkıları değerlendirmek üzere Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile görüşen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, proje için destek istedi. Geleceğe güzel bir miras bırakmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber kolları sıvadıklarını belirten Acar,  projenin zamanında tamamlanabilmesi için iş adamlarının desteklerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Acar “İnşallah kış ve yaz sporlarıyla Konya’mızın büyüyen potansiyeliyle öncelikle Konya’ya hizmet vermesi daha sonra da komşularımıza bu hizmeti vermek… İnsanların hem ruhsal hem bedenen sağlıklarını da ilgilendiren bir konu… Ayrıca zamanı iyi değerlendirmek, ailecek güzel vakit geçirmek için sadece kayak anlamında düşünmeyelim, özellikle yayla ve dağ olarak ormanlarıyla, oksijeniyle bu bölgenin biran önce özellikle bu yılsonunda Cumhurbaşkanımızla açılışı yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda büyükşehir belediyemizle birlikte hareket ediyoruz. Çünkü geleceğe güzel bir miras bırakmak için böyle olması gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımız ve ekibi de üzerine düşeni yapıyor. İnşallah Ankara’dan da bu anamda kaynaklar alacağız,  o konuda da girişimlerimiz var. Bununla ilgili de Konya’mızın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak sizlerin desteği önemli. Sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK ŞART!

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Konya’nın sahip olduğu sektörel çeşitliliğin büyük bir avantaj olduğunu ancak bu avantajın turizm konusunda yetersiz olduğunu ifade etti. Yerli ve yabancı Turistlerin Konya’da çok fazla tutulamadığını vurgulayan Öztürk, Aladağ’ın bu durumun önüne geçebileceğini söyledi. Öztürk, Konya için en önemli yatırımlardan birisi olan Aladağ Kayak Merkezi için, “Ekonominin en önemli parametrelerinden bir tanesi gelirinizi çeşitlendirebiliyor olmanız. Yani biz Konya’nın avantajlarını anlatırken hep şunu anlatırız, sektörel çeşitlilikten bahsederiz. Bu sektörel çeşitliliğin olağanüstü durumlarda, krizlerde Konya’ya çok büyük avantajlar getirdiğini anlatırız. Aslında bu sektörel çeşitliliklerden bir tanesi turizm ve turizmi de çeşitlendirmeniz gerekiyor. Konya olarak bizim en fazla bahsettiğimiz eksiklerden biz bir türlü turistleri burada bir günün haricinde çok fazla tutamayışımızdan bahsederiz. Yani geliyor, uğruyor, gidiyor…  Bunu yapabilmeniz için de o insanların buraya geldiğinde zaman geçirebileceği alanları oluşturabilmeniz gerekiyor. Bu hem yerli turist için geçerli hem yabancı turist için önemli! Uğrak noktası gibi oluyorsun ama uğrak noktasının da ekonomiye katkısı o kadar da büyük olmuyor. Aladağ aslında bizim turizm çeşitliliğimiz… Bizde daha çok kültür ve dini turizm var. Bunun yanında ilk defa iddialı bir şekilde yeni bir turizm çeşidini de içeriye sokmaya çalışıyoruz Aladağ üzerinden. O yüzden ben önemli bir proje diye düşünüyorum.” açıklamalarında bulundu.

KAYAK MERKEZİ EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK

Başkan Selçuk Öztürk, projenin hayata geçtiği takdirde Konya’nın ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını vurguladı. Kayak Turizminin Konyalıların kültürel yapısına da uygun olduğunu ifade eden Öztürk, Projenin sadece Aladağ için değil, çevresi için de etkisinin önemli olduğunu söyledi Öztürk,  “Eğer bu projeyi gerçekleştirebilirsek, tamamlayabilirsek yerli turist olsun yabancı turist olsun yüksek gelirli turist grubuna hitap edecek hem ekonomik anlamda ciddi katkısının olacağını hem de oradaki oluşacak olan yeni bir turizm destinasyonuyla beraber kültür turizmiyle de birleştirebilirsek çok daha güzel katkıları olacağını düşünüyorum. Aslında kültür turizmi beraberindeki doğa sporları turizmi, kayak turizmi dediğimiz turizm aslında bizim genel kültürel yapımıza da daha çok uygun diye düşünüyorum. Bunun yanında doğa sporları mutlaka olacaktır, yürüyüşler olabilir, bisiklet olabilir, diğer aktivitelerle beraber… Aladağ merkez olduğunda bununla kalmaz. Zaman içerisinde etrafına doğru onun etkileri olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü o bölgenin tamamı bu konularda çok ciddi bir potansiyele sahip.” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA