• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alaaddin Köşkü eski haline dönecek
20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:56

Alaaddin Köşkü eski haline dönecek

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Alaaddin Tepesi'ndeki Kılıçarslan Köşkü'nün restorasyonu ve yeni İl Halk Kütüphanesi'nin yapımı için protokol imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Alaaddin Tepesi'ndeki Kılıçarslan Köşkü'nün restorasyonu ve yeni İl Halk Kütüphanesi'nin yapımı için protokol imzalandı.

Sultan 2. Kılıçarslan tarafından yapılan ve Sultan Alaaddin döneminde de köklü restorasyondan geçirilen Kılıçarslan Köşkü ya da diğer adıyla Alaaddin Köşkü olarak anılan kalıntının tekrar eski haline dönüştürüleceğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Park içine yapılacak yeni kütüphane ile Mevlana Müzesi karşısındaki mevcut kütüphanenin belediyeye devredileceğini bildirdi. Başkan Akyürek, "Mevlana bölgesi, Alaaddin Tepesi, Kültür Park ve Kent Meydanı düzenleme çalışmaları Konya tarihi açısından büyük önem arz eden bir çalışma. Adım adım önemli aşamalarını birlikte yaşıyoruz. Mevlana Kültür Merkezi ile İstasyon ve Kazım Karabekir Caddesi alanındaki düzenlemeler hayata geçmiş olacak. Bu dönemde Alaaddin Tepesi'nin yeniden imarı doğal malzemelerle yapılacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kılıçarslan Köşkü'nün restorasyonu için 1 milyon TL, yeni İlk Halk Kütüphanesi'nin yapımı için de 1.5 milyon TL destek vereceğini anlatan Başkan Akyürek, "İl Halk Kütüphanesi Konya'mızdaki okuma kültürüne de önemli katkı sağlayacak. Kültür Park'ın anlamı açısından da son derece önemli olacak yeni kütüphane hem mimari tasarımı, hem kullanışlılığı, hem daha çok ulaşılabilirliği açısından Türkiye'deki önemli kütüphanelerden birisi olacak" diye konuştu.
Konya Valisi Osman Aydın ise konuşmasında, şehirdeki tarihi bölgelerin yeniden düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür Vadisi projesinin önemli olduğunu belirtti. Vali Aydın, Mevlana Müzesi ve çevresinin yapılardan arındırılarak daha ferah bir ortamın oluşmasını arzuladıklarını, mevcut İl Halk Kütüphanesi'nin de bu amaçla kaldırılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Konya Valisi Osman Aydın tarafından imzalandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA