• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürekten Konyaya yeni projeler
18 Mart 2009 Çarşamba 00:17

Akyürek'ten Konya'ya yeni projeler

İşte Tahir Akyürek'in Konya için yeni projeleri...
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile Konya için hazırladıkları 193 yeni projeyi kamuoyuna tanıttı.
 
Bütün projeleri tek tek anlatan Tahir Akyürek projelerini, Kültür ve Tarih Kenti Projeleri, Bilim ve Kongre Kenti Projeleri, Eğitim ve Spor Kenti Projeleri, Kalkınmada Öncü Kent Projeleri, Huzur Kenti Projeleri, Çevre Dostu Kent Projeleri, Tarım ve Sanayi Kenti Projeleri, Ulaşımda Model Kent Projeleri başlıkları altında topladı.
 
Olimpiyat Köyü ve yeni stadyum projesi ile Konya’nın bir spor şehri olacağının altını çizen Başkan Akyürek, “ Yeni yapacağımız stadyum 33 bin kişi kapasiteli ve Türkiye’nin en güzel stadyumu olacak. Stadyumun mimari tasarımı futbol topunu andıracak ve yeşil beyaz renkte olacak. Ucuz bir rakamla projesini tamamladığımız stadyum, gece ışıkları yandığında gökyüzünden de görülebilecek. Ayrıca uluslar arası turnuvalarda kullanılabilinecek 10 bin kişilikte kapalı spor salonu yapacağız” dedi.
 
Türkiye’de ilk olması sebebiyle Bilim Merkezi’nin de Konya için çok önemli olduğunu söyleyen Akyürek, en az 150 kişiye istihdam sağlayacak merkezin modern donanımıyla da Konya’nın ufkunu açacağını ifade etti.
 
Tahir Akyürek, “ Gelecek yıl test sürüşleri başlayacak hızlı tren ile Ankara-Konya arası 75 dakikaya, Konya-İstanbul arasıda, 3 saat 30 dakikaya iniyor. Hızlı tren sayesinde 5 milyon turistin şehrimize gelmesini bekliyoruz. Konya için bir rüya olarak görülen Konya Ovası Sulama Projesi ve Mavi Tünel için düğmeye basıldı. Yakında açılışını yapacağımız atıksu arıtma tesislerimiz ve diğer sulama projeleri ile Konya suya doyacak. Kuracağımız Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi, doğal kaynakların heba olmasının önüne geçeceği gibi küresel krizlerin ortaya çıkardığı işsizlik sorununa da çözüm getirecektir” diye konuştu.
 
Alaaddin-Üniversite raylı sistem rehabilitasyonu ve hafif metrosu ile Alaaddin-Yeni Adliye raylı sistem hattının Konyaray adıyla kurumsallaşacağını kaydeden Başkan Akyürek, bu proje ile de ulaşım sorunun rahatlayacağına dikkat çekti.
 
Marka kentler yarışında Konya’yı, diğer şehirlerden ayıran özellikleriyle öne çıkaracaklarını belirten Akyürek, “ Şehrin zengin birikimi, Mevlana Kültür Vadisi, kentsel dönüşüm projeleri ve restorasyon çalışmalarıyla açığa çıkarılacak. Kültürel, sanatsal faaliyetlerimizle yerelin kültürel dokusu zenginleştirilecek” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca Türkiye’nin en büyük Sebze ve Meyve Hali’ni Konya’ya kazandıracaklarını vurgulayan Tahir Akyürek, Engelliler Kompleksi’nden Afet Koordinasyon Merkezine, ihtiyaç sahibi aileler için yapılacak olan Sevgi Market’ten, 21. Yüzyıl Konya Kent Merkezi’ne ( eski sanayi kentsel dönüşümü) kadar birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
 
Konuşmasının sonunda ise, Konya için hedeflerinin büyük olduğunu ve yeni hizmet dönemlerinde de büyük projeler ile yollarına devam etmek istediklerini ifade eden Akyürek, 29 martta halkın en doğru kararı vereceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

YORUMLAR
!!!!!!!!!!!
milli genç
bu ne biçim site!!!!saadet partisine ambargomu koydunuz.devamlı takip ediyorum akp den başka haber yok.konya milli görüşten zarar görmedi.yazık.bukadar kin neden.SP den haber bekliyoruz.lütfen tarafsız olun.slm
88.231.132.174
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA