• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
26 Nisan 2016 Salı 15:19

Akyürek, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başkanlığa seçildiğinde kamuoyunda, "Hukuçudan nasıl belediye başkanı olur"? şeklinde bir algı olduğunu belirterek, başkanlığı süresince hukukçu olmanın hiçbir zorluğunu yaşamadığını, hatta bu durumun kendisi için büyük bir avantaj oluşturduğunu ifade etti. 

KTO Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim Topluluğu tarafından düzenlenen “Meslek Atölyesi” programı üniversitenin sosyal tesislerinde başladı. 4 gün sürecek ve farklı meslek gruplarından katılımcılarla devam edecek programın ilk gününde KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Serbest Avukat Suat Altınsoy, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Hasan Kılca ve KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım öğrencilerle bir araya geldi.

“HUKUKÇU OLMAK BELEDİYE BAŞKANI OLMA AÇISINDAN BÜYÜK AVANTAJ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, katıldığı “Meslek Atölyesi” programında tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda avukat da olan Başkan Akyürek, 2004 yılında şartların kendisini önce başkan adayı ardından da başkan yaptığını dile getirdi. Mevkinin ve makamın rızk gibi olduğunu, insanı kendiliğinden bulduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Yeni seçildiğimde hukukçular nasıl belediye başkanlığı yaparlar bu çok bilinen bir konu değildi. Konya’da büyükşehir ve il düzeyinde hiçbir hukukçu belediye başkanı olmamıştı. Rahmetli belediye başkanımız Ahmet Hilmi Nalçacı siyasal bilimler mezunu, kaymakamlıktan gelmiş. Sonraki dönemde Mehmet Keçeçiler yine siyasal bilimler mezunu. Bu bazı çevrelerde sorgulandı ama uygulamanın içine girince şunu gördüm; Hukukçu olmak belediye başkanı olma açısından çok büyük avantaj. Neyi nerede bulacağınızı, neye nerede yaklaşacağınızı bilmemiz lazım. Bir kere hukukçular olarak dinlemeyi biliyoruz. Çünkü önce dinleyeceksin ki konuya vakıf olasın ve ona göre bir hukuki mütalaa geliştiresin. İdareciliğin püf noktalarından birisi bu aslında. Çok dinleyip az konuşmak, az görüş beyan etmek. Bunun avantajını yaşadım ben. Hukukçu olmanın hiçbir zorluğunu yaşamadım” dedi.
Akyürek, konuşmasının sonunda KTO Karatay Üniversitesi şeref defterini imzalarken Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Akyürek’e Ahilik ve Meslek Ahlakı kitabını hediye etti. Programa katılan Konya Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Serbest Avukat Suat Altınsoy, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Hasan Kılca, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım da öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Program, öğrencilerin sorularının cevaplanması ve plaket takdimi ile son buldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA