• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek Somalili misafir öğrencilerle buluştu
02 Ağustos 2012 Perşembe 17:23

Akyürek Somalili misafir öğrencilerle buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada bulunan Somalili misafir öğrencilerle iftarda buluştu. Türk insanının her zaman mazlumların yanında yer aldığını belirten Başkan Akyürek...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da bulunan Somalili misafir öğrencilerle iftarda buluştu. Türk insanının her zaman mazlumların yanında yer aldığını belirten Başkan Akyürek, “Yeryüzünde aynı duyguyu, aynı inancı paylaştığımız insanlarla irtibatta olmamız, dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Erkek Öğrenci Yurdu’nda bulunan Somalili misafir öğrencilerle, Büyükşehir Belediyesi’nce verilen iftar yemeği sonrası bir araya geldi.

Somalili öğrencilerin Konya’da bulunmasının, Türkiye’de yetişmesinin hem İslam kardeşliği için önemli olduğunu, hem de ülkeler, kültürler ve kıtalar arası ilişkileri güçlendirdiğini dile getiren Başkan Akyürek, “Yeryüzünde aynı duyguyu, aynı inancı paylaştığımız insanlarla irtibatta olmamız, dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor. Somali’nin de bir an önce bir huzur ve barış ülkesi, refah toplumu haline gelmesini diliyoruz. Türkiye’deki şuurlu insanlar her zaman yeryüzündeki mazlumların yanında yer almaktadırlar. Yeryüzünde nerede bir sıkıntı varsa onun giderilmesiyle ilgili ülke olarak çalışma yürütüyoruz. Konya olarak da bugüne kadar Bosna’da, Filistin’de, Somali’de, Endonezya’da birçok çalışmamız oldu” dedi.

Öğrencilerin ihtiyaçları konusunda Yurt Müdürü Yücel Kemendi’den bilgi alan Başkan Akyürek, daha sonra öğrencilerle sohbet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA