• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek, Kulu’da iftara katıldı
22 Temmuz 2014 Salı 14:25

Akyürek, Kulu’da iftara katıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kulu’da binlerce kişiyle birlikte yaptığı iftarda İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulmü bir kez daha lanetledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kulu’da binlerce kişiyle birlikte yaptığı iftarda İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulmü bir kez daha lanetledi. 
Başkan Akyürek, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla yaptığı toplantılara Kulu’da devam etti. Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve daire başkanlarının da katıldığı toplantıda muhtarların mahallelerindeki sorunları dinleyen Başkan Akyürek, talep edilen yatırımların hazırlığı süren 5 yıllık Stratejik Plana alınacağını söyledi.
 
“21. YÜZYIL YENİDEN DOĞUŞUN MÜJDECİSİ OLACAKTIR”
Toplantının ardından Kulu Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen iftarda konuşan Başkan Akyürek, burada Gazze’de yapılan zulme tepkisini sert bir dille gösterdi. Yapılan zulümden Müslümanlar olarak utandıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Bu Ramazan’da biraz yaralıyız, acılıyız. Çünkü Gazze’de kardeşlerimiz zulüm görüyor, katliam görüyor. Gazze’de şu anda insanlar ölüyor. İşgalci, zalim, sömürgeci İsrail rejimini şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Cenab-ı Hak kardeşlerimizi o zulümden kurtarsın. Fakat bir taraftan da ecdadımız adına, geçmişimiz adına, İslam medeniyeti adına, insanlık adına da utanıyoruz. Bu coğrafyada insanlarımız, dil, din, ırk, renk ayrımına tabi tutulmadan yüzlerce yıl barış içinde bir arada yaşadılar. Fakat 20. yüzyılın felaket asrı olması hem coğrafyamızı, hem bölgemizi, hem ülkemizi etkiledi. Kardeşlik bağları zayıfladı, dayanışma duygusu azaldı. Irkçı rejimler eliyle insanlar maalesef zulümler gördü ve birçok yerde görmeye de devam ediyor. Bu yönüyle şarkın sevgili sultanı Selahaddin Eyyubi’den utanıyoruz. Bu yönüyle Abdülhamit Han’dan utanıyoruz. Bu yönüyle Hz. Ömer’den, Halid Bin Velid’den, Peygamber Efendimiz’den onun ümmeti olma iddiasında bulunan bizler utanıyoruz. Bu durumlara düşmemeliydik, bu zulümlerle muhatap olmamalıydık. Bu kadar dağınık, bu kadar zayıf, bu kadar kimsesiz görünümünde olmamalıydık. Fakat mutlaka inanın 21. yüzyıl ülkemiz için de coğrafyamız için de yeniden doğuşun müjdecisidir. Lider ülke Türkiye için ve aydınlık geleceğimiz için bir defa daha dua edelim” dedi.
Başkan Akyürek, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran, 23. dönem Konya Milletvekili Ali Öztürk ile 4 binden fazla vatandaşın katıldığı iftar sonrasında Kululularla sohbet etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA