• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek, KTB Meclis Toplantısına konuk oldu
02 Temmuz 2012 Pazartesi 15:03

Akyürek, KTB Meclis Toplantısı'na konuk oldu

Konya Ticaret Borsası (KTB) Haziran ayı meclis toplantısını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin katılımıyla gerçekleştirdi.
Konya Ticaret Borsası (KTB) Haziran ayı meclis toplantısını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in katılımıyla gerçekleştirdi. KTB Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda yeni başlayan hasat sezonu değerlendirilerek izlenecek yol haritası belirlendi.
 
Konya Tarımına Katkılarından Dolayı Akyürek’e Teşekkür
Toplantının açılış konuşmasını yapan KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik “Haziran ayı meclis toplantımızda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek’i aramızda görmek bizleri çok sevindirdi. Konya’yı dünyada örnek bir şehir haline getiren ve yaşanabilir iller arasında ilk sıralara yükselten Sayın Akyürek ve ekibine, özellikle Borsamızın lisanslı depo yatırımında kendilerinden gördüğümüz yakın ilgi ve Konya’ya modern bir hayvan pazarı kazandıracak olmasından, Konya’nın ticareti, sanayisi, tarımı ve sosyal hayatına yaptığı katkılardan ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Başlayan hasat dönemi ve gelen ilk mahsuller hakkında değerlendirmeler de bulunan KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Dünya’da artık üretimin, ticaretin, siyasetin hatta yaşama biçimlerinin bile değiştiğini belirterek “ Sınırların bile değiştiği bu ortamda Türkiye değişimi seyretmek yerine, değişimin önemli bir aktörü olma yolunu seçmiştir. Ülkemiz zor fakat bir o kadar da fırsatlarla dolu bir coğrafyada bulunmaktadır. Coğrafyada ayakta kalma derdinde değiliz nasıl daha ileriye gidebiliriz derdindeyiz. İstikrarlı bir hükümetimiz, sağlam bir ekonomik yapımız ve aktif bir dış politikamız sayesinde üretmeyi, ürettiğini satmayı ve dünya ile rekabet etmeyi öğrendik ve bugün dünden daha büyük bir sorumluluk taşıyoruz” diyerek, gelecekte Konya’nın, sadece bölgesinin değil, yakın coğrafyasının da gıda üssü olması gerektiğini, verim ve kalitesi yüksek, sağlıklı bir tarımsal üretim ile tarımsal ticarette de merkez olmayı hak ettiğine vurgu yaptı. Kaleli, “Konyamızın ve ülkemizin ilerlemesi için, kiminle işbirliği yapılacaksa, kimden katkı alınacak, kime katkı verilecekse Konya Ticaret Borsası orada olacaktır” ifadelerini kullandı.
KTB Dünya Çapında Borsacılık Hizmeti Veriyor
Başkan Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkıları olan Konya Ticaret Borsası’nın bu ayki meclis toplantısına katılmaktan son derece sevinçli olduğunu ifade ederek ”Konya Ticaret Borsası hizmete açtığı Elektronik Satış Salonu ve lisanslı depo inşaatıyla Türk borsacılığına yeni bir boyut getirmiştir. Borsamız yaptığı çalışmalarla ilimizin tarımsal anlamda gelişmesinde ve ekonomik kalkınmasında başrol oynamaktadır. Borsa tarafından yürütülen projeler tamamlandığında Konya Ticaret Borsası dünya standartlarında bir borsa olacaktır. Yaptığı faaliyetler ve gösterdikleri çaba nedeniyle öncelikle Borsamız Meclis Başkanı Hüseyin Çevik’e, Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaleli’ye akabinde meclis üyelerine, yöneticilere ve personele çok teşekkür ederim. Bugün burada bulunmak ve Konyamız için hizmet yarışında bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşamaktayım” diyerek belediye çalışmaları hakkında bir sunu yaptı.
Başkan Akyürek’e ziyaretlerinin anısına KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik ve KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli tarafından bir tablo hediye edildi. Başkan Akyürek ise KTB meclis üyelerine Mesnevi ve Safahat eserlerini armağan etti
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA