• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek: Konya kutup yıldızı gibidir
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:01

Akyürek: "Konya kutup yıldızı gibidir"

Güneysınır ilçesine kazandırılan Şehir Konağının açılışını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın medeniyetin sembolü, ülkenin yıldız şehri olduğunu söyledi.

Güneysınır ilçesine kazandırılan Şehir Konağının açılışını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın medeniyetin sembolü, ülkenin yıldız şehri olduğunu söyleyerek, "Konya bir kutup yıldızı gibidir. Birçok şehir Konya'ya bakarak yönünü bulur, milli ve manevi değerlerimizin ne olduğunu öğrenir, kendi kimliğinin farkına varır. Bu yönüyle sorumluluğumuz büyük. Konya'mızda hiçbir nahoş hadisenin, hiçbir yanlışın olmamasını ister, bunun için çaba gösteririz. Hep birlikte bu çabayı göstermeliyiz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Güneysınır Şehir Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye sağlıklı ve modern imkanlar sağladığını belirtti. Özcan, ilçeye kazandırılan prestij caddeler, kültür merkezi, mahalle yolları, parklar, tarımsal destekler, KOMEK, içme suyu, kanalizasyon, çocuk parkları, halı saha ve şehir konağı gibi yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Özcan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilen Başkan Akyürek'i ilçe halkı adına tebrik etti.

"Şehrin her yerinde izimiz var"

Konya büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak yatırım kervanının ayak basmadığı hiçbir yerleşim yeri bırakmamaya çalıştıklarını dile getirdi. Konya'da 1.197 mahallede, tüm yerleşim yerlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, önceki yıllarda başlatılan yatırımların artık açılışını yaptıklarını dile getirdi.

Şehrin topyekün standardını, şehircilik anlayışını yükseltme mücadelesinde önemli bir aşamaya geldiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "2014 yılı başlarında köylerimize, beldelerimize ve ilçelerimize ziyaret yaparken Konya merkezde ne varsa aynısının ilçelerde de olması için çalışma sözü vermiştik. Her yıl ilçelere geleceğiz ve yatırımları değerlendireceğiz demiştik. 3 yılda en az 5-6 defa ilçelerimize geldik, gelmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

"Güneysınır'a yeni yatırımlar kazandırılacak"

Güneysınır'a 3 yılda 36 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Güneysınır bunu hak ediyor. Hatta Güneysınır'a 16 Nisan referandumunda en yüksek oyu almaları halinde ekstra yatırım sözü de vermiştik. Onu da ilçemize kazandıracağız, Güneysınır ilçemizi daha güçlendireceğiz" dedi.

21. yüzyılda sorumluluk alanlar olarak Anadolu medeniyetlerinin tamamının mirasçısı konumunda olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Bütün bu medeniyetlerin birikimini üzerimizde taşıdığımızın farkında olarak yolumuza devam etmeliyiz. Bilge insanlar olmalıyız. Kamil insanlar olarak memleketimize hizmet etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Konya'yı karalamak isteyenler ayaklarını denk almalıdır"

Kamuoyunda bazen Konya ve ilçeleri ile ilgili arzu edilmeyen nahoş haberlerin yer aldığını belirten Başkan Akyürek, şöyle konuştu: "Konya adeta beyaz sarık gibidir. Konya'daki bir kusur, bir leke büyütülerek sunulur. Her gün, her yerde yaşanan hadiselerden bir tanesi Konya'da yaşanmışsa çok daha fazla dikkat çeker. Bunun nedeni Konya'nın farklı bir konumda olmasıdır. Konya'nın medeniyetimizin sembol şehri olmasıdır. Burada hiçbir yanlışın olmaması arzu edilir. Konya bir kutup yıldızı gibidir. Konya'ya bakarak birçok şehir yönünü bulur, milli ve manevi değerlerimizin ne olduğunu öğrenir, kendi kimliğinin farkına varır. Bu yönüyle sorumluluğumuz büyük. Konya'mızda hiçbir nahoş hadisenin, hiçbir yanlışın olmamasını ister, bunun için çaba gösteririz. Hep birlikte bu çabayı göstermeliyiz. Bazı çevreler de Konya'nın temsil ettiği değerlere karşı olduğu, misyonunu benimsemediği için, Konya'yı kıskandığı için, Konya üzerinden milli ve manevi değerlerimize operasyon yapmak istediği için Konya'yı adeta bir şamar oğlanına döndürmek istiyor. Konyalılar olarak, bunu da asla kabul etmiyoruz ve asla kabul etmeyeceğiz. Konya ülkemizin yıldız şehridir. Konya'yı karalamak isteyenler ayaklarını denk almalıdır. Konya bunlara pabuç bırakmayacak bir şehirdir" dedi.

Konya'nın bütün ilçelerine şehir konakları kazandıracaklarını belirten Başkan Akyürek, Güneysınır'a kazandırılan Şehir Konağı'nın ilçeye ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 3 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Güneysınır Şehir Konağı'nın açılışı yapıldı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA