• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akyürek Karatay sakinleriyle bir araya geldi
08 Mayıs 2012 Salı 16:38

Akyürek Karatay sakinleriyle bir araya geldi

Mahalle buluşmaları kapsamında Çimenlik, Hacıveyiszade, Fetih, Emirgazi mahalleleri ve Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada en büyük...

Mahalle buluşmaları kapsamında Çimenlik, Hacıveyiszade, Fetih, Emirgazi mahalleleri ve Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da en büyük değişim Karatay İlçesi’nde olduğunu söyledi. Kışla Caddesi’nin birkaç yıl sonra Konya’nın en kıymetli caddesi olacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Kısa süre içinde yapılacak yeni yatırımlarla bu bölge Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bölgesi olacak” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalle buluşmaları kapsamında Çimenlik, Hacıveyiszade, Fetih, Emirgazi mahalleleri ve Yeni Mahalle sakinleriyle buluştu.

Fetih Mahallesi Karşehir Semt Pazarı’nda gerçekleşen programda muhtarların ve vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, Sosyal Doku Haritası ile mahallelerin tüm özelliklerini ortaya çıkardıklarını belirtti.

KONYA DÜNYAYA AÇILIYOR

Konya’nın dünyaya açılan şehir konumunda olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Şehrimiz artık dünyada tanınan ve ilgiyle takip edilen bir şehir konumunda. Dünyanın önemli şehirleri ile ortaklıklar ve kardeşlik ilişkileri kuruyoruz. Bu tablo mahallelerimize de yansıyor. Mahallelerimizde Konya doğumluların dışında Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelenler de var” dedi.

KIŞLA CADDESİ KONYA’NIN EN KIYMETLİ CADDESİ OLACAK

Konya’da en büyük değişim Karatay İlçesi’nde olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, eskiden Kışla Caddesi ve devamında mülk değerlerinin çok düşük olduğunu ancak şu anda değerlendiğini dile getirdi. Kışla Caddesi’nin birkaç yıl sonra Konya’nın en kıymetli caddesi olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Bugün Karatay’ın bu bölgesine yılda 2 milyondan fazla turist geliyor. Bölgeye Mevlana Türbesi’ne ilave olarak yeni bir Mevlana Müzesi, Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Kent Müzesi, Mevlevi Medeniyeti Müzesi, sosyal tesisler, yen ticaret alanları, kongre ve spor merkezleri gibi birçok yatırım yapılacak. Bunların çoğu bir yıl içinde ortaya çıkmış olacak. Bu bölge Konya’nın en çok ziyaret edilen bölgesi iken Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bölgesi olacak” diye konuştu.

Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, bölgenin değerinin son yıllarda yapılan yatırımlarla arttığına dikkat çekerek belediyenin hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, programa katılan mahalle muhtarları ayrı ayrı söz alarak mahallelerinin genel durumu ve talepleri hakkında bilgi verdiler. Daha sonra mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA