• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKYÜREK, Japon Kyoto Parkını inceledi
16 Kasım 2009 Pazartesi 17:58

AKYÜREK, Japon Kyoto Parkını inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul Yolu üzerinde yapımı tamamlanan Japon Parkının Türkiyenin en güzel ve en büyük Japon Parkı olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı tamamlanan Japon Kyoto Parkı’nda incelemelerde bulundu.

30 bin metrekare alana kurulan Japon Kyoto Parkı’nın havuzları, kamelyaları ve sosyal alanları ile Türkiye’nin en güzel Japon Parkı olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkın Konya turizmine de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konya’ya gelen Japon ve Koreli ziyaretçilerin parkı mutlaka ziyaret edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Japon Parkımız, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilere de katkıda bulunacaktır. Parkın çevresinde de Japon kültürüne uygun yeşil alan düzenlemeleri yapılacak, buraya özgü ikramlarda bulunulacaktır. Konya’mıza değer katan hizmetlerden birini daha tamamlamaktan mutluyuz” dedi.

JAPON KYOTO PARKI

Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılan ve 1 milyon 550 bin TL’ye mal olan Japon Kyoto Parkı'nda; 4 bin metre karelik gölet, Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, taş fenerler, küçük adalar, Japon mimarisine uygun 3 giriş kapısı, doğal tepeler, bambu su oyunları, kuru bahçe, Japon ağaç ve bitkileri, çay evi ve güvenlik binası bulunuyor.

YORUMLAR
konya japon parkı
MEHMET UZUNOĞLU
harika bir bahçe olmuş.farklı mimarı yapısıyla kendini farklı kültürün içine sürüklüyor.emeği geçenlere teşşekkürler.
88.255.225.19
japon parkı
MEHMET UZUNOĞLU
gercekten cok guzel bayağı emek verilmis peyzaj uygulamalarında yeni trend japon bahçeleri olduancak japon bahçelerinde hangi bitkisel materyaller kullanılıyor yada diğer japon bahçelerinin diğer özellikleri nelerdir bilmiyorum. bu konuda bilgilerinizden faydalanmak isterim. teşekkürler talip sula
88.255.225.19
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA