• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKTİSADdan Mısırdaki katliama kınama
27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:19

AKTİSAD'dan Mısır'daki katliama kınama

AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur, Mısır'da yaşanan olayları kınadı.

"Daha bir yıl öncesine kadar Mısır halkının iradesiyle Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Muhammed Mursi’nin askeri müdahaleyle görevden uzaklaştırılması demokrasi adına utanç verici bir durumdur. Mısır ordusunun Muhammed Mursi’ye karşı düzenlediği müdahale sadece demokratik değerlere değil bütün insanlık onuruna indirilmiş bir darbe olarak tarihin utanç sayfaları arasında yerini alacaktır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülkede demokrasinin askıya alınması, seçimle işbaşına gelmiş insanların, askeri darbe ile silah ile devrilmesi insanlık ve demokrasi adına üzücüdür.

Halkın özgür iradesine karşı hazımsızlığını, sosyal medya üzerinden yapılan çığırtkanlıkları bahane ederek darbeyle aşikâr eden hiçbir tasarrufun kabul edilebilir makul bir gerekçesi olduğu söylenemez. Bilakis sivil yönetime karşı darbe hevesiyle sokağa çıkanlar, o darbenin yapılmasına zemin hazırlayanlar provakatör güçlerin değirmenine su taşıyan piyon durumundadırlar.

Diğer yandan şunu da belirtmek gerekir ki; pek çok konuda demokrasi havarisi kesilen batılı ülkelerin Mısır’da gerçekleşen darbeye karşı sessiz kalmaları bu ülkelerin olsa olsa demokrasi konusundaki samimiyetsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu duyarsız tavırlar Ortadoğu üzerinde yapılan hesapların insaf tanımayan kirliliğini açığa çıkarmıştır.

Dünyanın neresinde, hangi gerekçeyle olursa olsun halkın iradesine palet çıkaran her türlü askeri darbeyi ve vesayeti şiddetle kınıyoruz. Mısır halkının iradesine karşı gerçekleşen askeri müdahalenin biran önce son bularak ,evrensel demokratik normlar çerçevesinde, Anayasal meşruiyeti olan halk iradesinin daha güçlü bir şekilde tekrardan yönetime gelmesini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA