• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aksu, muhalefeti Konyaya davet etti
06 Şubat 2010 Cumartesi 15:00

Aksu, muhalefeti Konya'ya davet etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, muhalefet partilerini içine düştükleri ruhi depresyondan kurtulmaları için Konya'ya davet etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, muhalefet partilerini içine düştükleri ruhi depresyondan kurtulmaları için Konya'ya davet etti.

Partisinin Gençlik Kolları Kış Eğitim Programı'nın Konya ayağına katılmak üzere Konya'ya gelen Abdülkadir Aksu, AK Parti Konya il binasında basın mensuplarıyla biraraya geldi. Konya'nın ışığın, hoşgörünün ve barışın merkezi olduğunu ifade eden Aksu, "İçinden geçtiğimiz bugünlerde, muhalefet partilerimiz başta sayın Bahçeli olmak üzere, kendisini kaybedenlere, düçar oldukları eksiklikleri gidermeleri için, ruhen içine düştükleri depresyondan çıkabilmeleri için verebileceğim en değerli tavsiye, bir an önce her ne yapıyorlarsa bırakmaları ve Konya'ya, Mevlana'ya gelmeleridir. Belki bu kutlu şehrin havası, iklimi onları içine düştükleri çelişkilerden, çarpıklıklardan çıkarmaya yetebilir. Ayrıca kitle siyaseti yerine kimlik siyaseti yapmayı tercih eden, bugüne kadar defalarca girdikleri çıkmaz sokaklardan bir türlü çıkmayan, çıkamayan, son günlerde ise yeni bir sayfa açmak istediklerini söyleyenlere de tavsiyem yine Konya üzerinden olacaktır. Bu cennet vatanın bir kısmı için değil, bütünü için siyaset yapılmalıdır. Türkiye bilinciyle ve hassasiyetiyle hareket etsinler. İstikbale giden yol, milletimizin birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçmektedir" dedi.

"FİNCANCI KATIRLARINI ÜRKÜTTÜK"
AK Parti olarak yolsuzluğun, hortumun, karanlık güçlerin üzerine korkusuzca gittiklerini ifade eden Aksu, "Milletin geleceğine tuzaklar kuranların tuzaklarını başlarına yıktık. Milletin gücünü, istikbalini emmeye çalışan keneleri söktük attık. Bu yapılanlar elbette birilerini rahatsız etti. Fincancı katırları ürktü ve gürültü çıkarmaya başladı. Memleketi, girdiği istikrardan çıkarmak için her türlü entrikayı çevirmeye başladılar ve bunu hala da sürdürüyorlar. Işık altında deşifre oldukları için karanlığı geri getirmek istiyorlar. Ancak buradan sesleniyorum: Sular geriye doğru akmaz. Artık rüyalarında dahi Türkiye'nin geriye gittiğini göremeyecekler" şeklinde konuştu.

Son günlerde gündemde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki kavga konusuna da değinen Aksu, "Siyasetteki pozisyonlarını, ne söylendiğine göre değil de kimin söylediğine göre alan bir muhalefetimiz var. Öyle bir muhalefete sahibiz ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde peygamberliği günlük siyasi polemik malzemesi yapabilecek kadar saygısız ve pervasız hareket edebilen ve sayın Başbakan'ın eşi hanımefendiye dil uzatarak aile mahremiyetini ayaklar altına alan, karşılaştığı zorluğu, ayıbı alay konusu yapmaya yeltenen, buna cüret eden bir muhalefetimiz var. Yazıklar olsundan başka söylenebilecek söz var mı? Hz. Mevlana, 'İnsanoğlu dilinin altında gizlidir, dil can kapısının perdesidir' demiştir. Yani herkes seviyesini yansıtır" şeklinde ifade etti.

Konuşmasının ardından Abdülkadir Aksu'ya AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun tarafından çini işlemeli tabak hediye edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA