• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirden Okullar Hayat Olsuna destek
12 Nisan 2012 Perşembe 17:23

Akşehir'den Okullar Hayat Olsun'a destek

Akşehir ilçesinde Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akşehir Orman İşletme Şefliği arasında protokol imzalandı.
Akşehir ilçesinde “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akşehir Orman İşletme Şefliği arasında protokol imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların daha işlevsel hale gelmesi amacıyla başlattığı proje için Akşehir’de Nasreddin, Tarık Buğra ve Mualla Nigar Yamaç İlköğretim okulları seçildi. Protokol imzası için Mualla Nigar Yamaç İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Orman Şefi Salih Demir, Tarık Buğra, Nasreddin, Mualla Nigar Yamaç İlköğretim Okulu müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerin ortaklaşa yapacağı ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi Türkiye çapında başladı. İlimiz Konya’nın ilçelerinden ilk olarak da bu çalışmayı uygulamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Şefliği ve Akşehir Belediyesi olarak üçlü bir protokol hazırladık. Bu protokol çerçevesinde de Okullar Hayat Olsun projesine Akşehir Belediyesi olarak katkı vereceğiz. Bu proje, çok önemli bir proje. Artık okullar bundan sonra sadece dershane olarak kullanılmayacak. Okullar artık o mahallenin hayatı olacak. Hayatın buradaki anlamı da avlu olarak kullanılmaktadır. Okullar o mahallenin merkezi haline gelecek. Okullarımızda mahallelinin talepleri doğrultusunda kurslar açılabilecek. Yine okul bahçeleri okul günleri dışında da Cumartesi, Pazar günleri de kullanılabilinecek. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hazırlanan protokol Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ve İlçe Orman Şefi Salih Demir tarafından imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Mualla Nigar Yamaç ilköğretim Okulu’nda, bayanlar yönelik dikiş nakış kursu, aile içi iletişim semineri, apartman yöneticiliği semineri gibi çalışmalar başlatılacak. Ayrıca yine projenin başlatıldığı okullarda vatandaşların ve velilerin talepleri doğrultusunda kurslar ve seminerler de düzenlenecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA