• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde yöresel yemekler ve kıyafetler yarıştı
27 Kasım 2011 Pazar 16:25

Akşehir'de yöresel yemekler ve kıyafetler yarıştı

Konya'nın Akşehir ilçesinde Kentlilik Bilinci Oluşturma Kurulu (KENTGES) çalışmaları kapsamında ödüllü ''Yöresel Yemekler ve Yöresel Kıyafetler Yarışması'' düzenlendi.
Konya'nın Akşehir ilçesinde Kentlilik Bilinci Oluşturma Kurulu (KENTGES) çalışmaları kapsamında ödüllü ''Yöresel Yemekler ve Yöresel Kıyafetler Yarışması'' düzenlendi.
    
Akşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Durum, Akşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen yarışmada, geleneksel yemekleri ve kıyafetleri yeni nesillere tanıtmak ve unutturmamak amacıyla yarışma bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.
    
Durum'un konuşmasının ardından yöresel kıyafetlerin sergilendiği yarışmaya geçildi. 37 geleneksel kıyafet, jürinin beğenisine sunuldu.
    
Ardından ilçenin yöresel yemeklerinin bulunduğu yemek yarışması düzenlendi. Emine Beder'in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, ilk olarak tatlılar yarıştı.
    
Jüri üyeleri, sunumları birbirinden güzel ve lezzetleri birbirinden hoş yemekler arasında seçim yaparken oldukça zorlandı.
    
Yarışma sonunda yöresel kıyafetler yarışmasında ''bürüde'' yöresel kıyafetiyle Hatice Doğan birinci, ''güpür tente takım'' yöresel kıyafetiyle Özge İpek ikinci, ''kutni'' yöresel kıyafetiyle Hatice Husuptan üçüncü oldu.
     Yemek yarışmasının tatlılar kategorisinde ise ''oklavadan çekme baklava'' ile Dilek Orhan birinci, ''bükme böreği'' ile Tuğba Ceylan ikinci, ''peynir baklavası'' ile Meltem Kol üçüncü oldu.
     Yöresel yemekler yarışmasında da güveç ile Zeynep Özden birincilik, Sazan dolması ile Saadet Kuşçu ikincilik, keşkek ile Ayşe Demiröz üçüncülük ödülünü kazandı.
     Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ve ilçe protokolünün diğer üyeleri tarafından verildi.
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA