• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde yöresel tatlar ortaya çıktı
09 Ocak 2014 Perşembe 12:32

Akşehir'de yöresel tatlar ortaya çıktı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından açılan Akşehir Mutfağı’nda ilçeye özgü yöresel yemekler satışa sunulmaya başlandı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Mutfağı Sorumlusu Nusret Kol, “Akşehir’imize özgü birbirinden güzel ve lezzetli ürünleri daha iyi tanıtmak amacıyla paket olarak satışa da başladık. Mutfağımızda üretilen Akşehir’e özgü mantı, tarhana, erişte, para para, mercimekli bükme, peynir baklavası ve saraylı baklavayı özel paketlerinde değerli hemşehrilerimizin ve hediyelik olarak götürmek isteyen müşterilerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Akşehir Mutfağı’nda Akşehir’e özgü olarak yapılan ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Akşehir Şerbeti vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İçinde zencefil, zerdeçal, kabuk tarçın, havlucan, ağrı kökü, karanfil, yenibahar, ayva çekirdeği gibi maddeler bulunan Akşehir Şerbeti, Akşehir Mutfağına gelen yerli ve yabancı müşterilerinde ilgisini çekiyor.
Şerbetin birçok hastalığa iyi geldiğine inanıldığını belirten Nusret Kol, “Akşehir, birbirinden güzel yemekleri, kültürü ve doğasıyla Konya’nın en önemli ilçelerinden biridir. Yöremize ait lezzetleri sunduğumuz mutfağımızda ziyaretçilerimizin beğenisine Akşehir’e özgü olan şerbetimizi de sunduk. İçinde birçok yararlı baharatın bulunduğu şerbetin iştah açtığı, sinirleri uyardığı, kana biriken zehirli maddelerin atılmasına fayda sağladığı, damar sertliğine iyi geldiği ve birçok derde şifa olduğuna inanılmaktadır. Bu faydalı içeceği çoğu misafirimizde gazlı içeceklerin yerine tercih etmektedir” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA