• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde tarihi konak restore ediliyor
29 Ocak 2012 Pazar 14:07

Akşehir'de tarihi konak restore ediliyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından başlatılan tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılarak yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında, tarihi Takkasızlar Konağı da restore edilecek.
 Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından başlatılan tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılarak yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında, tarihi Takkasızlar Konağı da restore edilecek.
Mülkiyeti Akşehir Belediyesi'ne ait olan Eskikale Mahallesi'ndeki tescilli Takkasızlar Konağı Akşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucu restore edilerek turizme açılacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Takkasızlar Konağı'nın restorasyonu için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na sunduğumuz proje kuruldan geçti. Konağın restorasyonu için 887 bin liralık bir ödeneğe ihtiyaç vardı. Akşehir Belediyesi olarak Konya Özel İdaresi Kültür Varlıkları Katkı Paylarından konağın restore edilmesi için müracaatta bulunduk. 24 Ocak 2012 tarihinde Konya Valisi sayın Aydın Nezih Doğan başkanlığında yapılan toplantıda konağın restorasyonu için gerekli olan ödeneğin yüzde 50'sinin Konya İl Özel İdaresi'nce karşılanmasına, kalan yüzde 50'sinin Akşehir Belediyesi'nce karşılanmasına karar verildi. Bu konağın restorasyonu için önümüzdeki aylarda ihale yapılarak restorasyon çalışmalarının 2012 yılında bitirilmesi planlanıyor. Böylece bir kültür varlığımız daha Akşehir Turizmine kavuşturulacak” dedi.
Akşehir'deki tarihi ve kültürel değerlerin restorasyon çalışmalarının da tüm hızıyla devam edeceğini belirten Başkan Oğul, “Projeleri biten Değirmen Sokak ile Hacı Hamza Sokak'taki sokak sağlıklaştırması için kaynak bulma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Tarihi Gavur Hamamı için restorasyon projemiz de hazır, Koruma Kurulu'ndan onay bekliyoruz. Tarihi Arasta, Rüştü Bey Hanı, Kilise ve Müştemilatı'nın restorasyon proje ihalesi için MEVKA'dan 200 bin TL hibe kapsamında Akşehir Belediyesi ihaleye çıkıyor. Akşehir tarihi dokusunu, kültür varlıklarını restore ettiğinde turizmde hakkettiği yere kavuşacaktır” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA