• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde soba külleri çuvalla toplanacak
31 Aralık 2011 Cumartesi 15:16

Akşehir'de soba külleri çuvalla toplanacak

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, soba küllerini poşet veya çuvalla toplayacak.
 Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, soba küllerini poşet veya çuvalla toplayacak.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı yazılı açıklamada, Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi'nin hayata geçirilmesi konusunda atılan ilk adım olduğunu bildirdi.
    
Belediyelerin katı atıkların toplanması, taşınması, ayrıştırılması, geri kazanılması ve depolanması ile ilgili bütün hizmetleri yapmakla yükümlü tutulduğunu ifade eden Oğul, mevcut sistemde düzensiz bir şekilde vahşi depolama yoluyla bertaraf edilen katı atıkların uzaklaştırılması esnasında oluşan su, hava, toprak kirliliğinin, çevre ve insan sağlığı için risk oluşturduğunu vurguladı.
    
Ortak varlık çevrenin korunması, iyileştirilmesi, kirlenmenin önlenmesi için insan ve çevre sağlığı ile ilgili gerekli önlemlerinin alınması gerektiğini belirten Oğul, şunları kaydetti:
    
''Bu kirliliğin önlenmesi amacıyla başta Akşehir Belediyesi olmak üzere, 21 üye belediye tarafından hayata geçirilecek Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi'nin ilk adımı, soba küllerinin poşet veya çuvallarla toplanması. Evlerde ve işlerinde soba kullanarak ısınan vatandaşlarımızın göstereceği hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Soba külleri konusundaki şikayetler, hafta içi 813 5291 numaralı telefona, hafta sonları 153 numaralı telefona bildirilebilir.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA