• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde okullara koridor kitaplığı
08 Mart 2016 Salı 10:28

Akşehir'de okullara koridor kitaplığı

Konya’nın Akşehir ilçesinde, “Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor” projesi kapsamında ilçedeki 15 okula “Akşehir Kitaplığı” adı altında koridor kitaplıkları yaptırıldı.
Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile ’Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ ismiyle düzenlenen proje kapsamında Akşehir’deki 15 okula ‘Akşehir Kitaplığı’ adı altında koridor kitaplıkları yaptırıldı.

Akşehir’deki 15 okula yaptırılan kitaplıklarla ilgili olarak Akşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir açılış töreni düzenlendi. Törene, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Eği ve Mahmut İşcan, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Osman Çorumlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kitaplık açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Sezgin, projede Akşehir Belediyesinin büyük emek harcadığının altını çizdi.
Başkan Akkaya yaptığı konuşmada, ’Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesinin birçok bileşenden oluştuğuna dikkat çekerek bu bileşenlerden birinin de okullarda koridor kitaplığı oluşturulması olduğunu söyleyip “Kütüphanelere her zaman hepimiz gidemiyoruz. Zaman zaman ulaşımda zorluk çekebiliyoruz. Elimizin altında olduğu zaman daha rahat okuma alışkanlığını yaygınlaştırırız düşüncesiyle böyle bir faaliyeti gerçekleştirdik. Şehrimizdeki 5 ilkokul, 5 ortaokul ve 5 lisemizde olmak üzere 15 tane okulumuza bu koridor kitaplıklarını konuşlandırdık. Bu kitaplıkların 5 tanesinin maliyetini Ticaret ve Sanayi Odamız karşıladı. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Erdal Çiftçi Beye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Diğer 10 kitaplığımızın bedelini de belediyemizin organizasyonuyla esnaflarımız karşıladı. Bu esnaflarımızı da teşekkür ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bize de bu kitaplıkların içlerini doldurmak düştü. 20 bin liralık bir kitapla bizde bu kitaplıkların içlerini doldurduk. Siz değerli öğrencilerimize de okumak düşüyor. Okumak; bilgi edinmenin, öğrenmenin en iyi ve en kolay yolu. Bu kitaplıklarımızın okullarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri kurdeleyi keserek koridor kitaplığının açılışını gerçekleştirdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA