• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde kurulan okçu derneği ilk toplatısını yaptı
02 Şubat 2016 Salı 11:37

Akşehir'de kurulan "okçu derneği" ilk toplatısını yaptı

"Akşehir Nasreddin Hoca Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Derneği" ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Akşehir'de kısa bir süre önce kurulan "Nasreddin Hoca Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Derneği" ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Dernek üyeleri, ilk toplantı için antrenman sahasına aileleriyle birlikte geldi. Klüp sporcuları, toplantıda gelen üyelere yaya okçuluğu, atlı okçuluk ve savaş sanatları hakkında bilgi vererek gösteri atışları yaptı. Özellikle at üstünde yapılan ok atışları büyük beğeni topladı.

Dernek başkanı Raif Yavuz toplantıda üyelere yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde Atlı Okçuluk Ligi'nin kurulmasıyla beraber, Akşehir’de de bağımsız bir atlı okçuluk kulübünün kurulmasının gerekliliği doğdu. Kentimizin simge ismi olan Nasreddin Hocanın da ismini kullanarak kulübümüzü kurduk. Atlara, okçuluğa ve spora merakı olan herkesi kulübümüze bekliyoruz” dedi. 

Toplantıya katılanlar arasında yer alan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de "Kentimizde bu tür kulüplerin aktif olarak çalışması gerekiyor, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan alıkoyacak olan bu tür kültürel ve sportif faaliyetlerdir" diyerek derneğe destek verdi.

Toplantıya gelenler, son olarak bir süre atlarla gezinti yapıp, ok attıktan sonra ayrıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA