• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde katı atık yönetimi projesi başladı
17 Ocak 2012 Salı 16:51

Akşehir'de katı atık yönetimi projesi başladı

Akşehir Belediyesi, ilçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla ''Katı Atık Yönetimi Projesi'' adı altındaki uygulamayı hayata geçirdi.
Akşehir Belediyesi, ilçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla ''Katı Atık Yönetimi Projesi'' adı altındaki uygulamayı hayata geçirdi.
     Uygulama kapsamında seçilen pilot bölge olan Altunkalem Mahallesi'ndeki çöp konteynerleri kaldırılarak, vatandaşların çöplerini poşetlerle belli saatlerde dışarıya çıkarılması istenildi.
     Ayrıca yine evlerde çöp ayrıştırması yapılarak, kağıt, cam, plastik, teneke, naylon gibi maddelerin ayrı bir poşette toplanarak haftanın belirli günlerinde toplanması öngörülüyor.
     Pilot bölgede, Akşehir Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından öncelikle ev ev, apartman apartman dolaşılarak vatandaşlara broşür ve çöp poşetleri dağıtılıp, bilgilendirilme çalışması yapıldı.
     Proje kapsamında pilot bölgedeki çöp konteynerleri kaldırılarak evsel atıkların kış aylarında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında, yaz aylarında ise 19.00-21.00 saatleri arasında poşetlenerek evlerin dışına bırakılması gerekiyor.
     Uygulamaya başlanan proje hakkında bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ''Akşehir Belediyesi olarak sizlerin özellikle de çocuklarımızın daha sağlıklı ve çağdaş bir ortamda yaşayabilmesi için evsel atıklarımızın belirtilen saatlerde toplatılması uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Amacımız yol kenarlarındaki konteynerleri kaldırarak sinek, böcek ve bilhassa mikropların üreme alanlarını daraltmak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaktır. Katı Atık Yönetimi Projemiz, hepimizin özverisiyle hayat bulacak'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA