• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde işaret dili kursu başladı
07 Kasım 2012 Çarşamba 16:32

Akşehir'de 'işaret dili kursu' başladı

İşitme engelli vatandaşların günlük hayatlarına yardımcı olmak için işaret dili bilen kişiler yetiştirmeyi amaçlayan ''işaret dili kursu'', Akşehir Halk Eğitimi Merkezi'nde başladı.
 Akşehir Halk Eğitimi Merkezi'nden alınan bilgiye göre, okul, adliye, banka gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar zaman zaman yeminli işaret dili tercümanı ihtiyacı duyuyor. 
Bu konuda yetişmiş eleman sıkıntısını dikkate alan Halk Eğitim Merkezi, işaret dili bilen, tercümanlık yapabilecek eleman yetiştirmek amacıyla işaret dili kursu açtı. 
Konya'dan gelen işaret dili öğretmenlerinin verdiği 120 saatlik kurs, Cumartesi ve Pazar günleri öğleden sonra verilecek. Ücretsiz olarak verilecek kursa en az ilkokul mezunu olan herkes katılabilecek. Birinci aşaması sona eren kurs sonunda katılımcılara MEB onaylı belge verilecek. Katılımcıların talep etmesi halinde sadece önlisans ve lisans mezunlarının katılabileceği 200 saatlik ''İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi Kursu'' da açılabilecek. Birinci kursun Ocak'ta sona ereceği öğrenildi.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA