• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde güldüren oyun
23 Aralık 2012 Pazar 14:58

Akşehir'de güldüren oyun

Konyanın Akşehir ilçesinde 'Baş Belası' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Konya’nın Akşehir ilçesinde 'Baş Belası' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Akşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşan oyunda Arda Esen, Çiğdem Batur ve Sedat Bilenler rol aldı. Yaklaşık iki saat süren oyunu kahkahalarla izleyenler, tiyatro ekibini ayakta alkışladı.
Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız oyun sonunda, oyunculara plaket verirken Arda Esen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a teşekkür etti. Esen “O kadar şanslısınız ki, bunun kıymetini eminin iyi biliyorsunuzdur. Türkiye’nin hemen hemen her yerine gidip oyun oynuyoruz. Sizlere gerçekten imrendik ve sizleri gerçekten kıskandık. Çünkü her şeyden önce bu kadar güzel bir ilçede yaşıyorsunuz. İkincisi bu kadar güzel ve başarılı bir Belediye Başkanı ve ekibi var. Abdülkadir Bey sanat konusunda duyarlılığını her noktada gösteren ve seven, halkını ilçesini çok fazla seven ve sanatçıyla halkını her fırsatta buluşturmaya çalışan çok özel, gönlü zengin, sanatsever bir başkan. Bu anlamda da çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Ayrıca böyle bir tiyatro salonu Türkiye’de belki 10 tane ya vardır, ya yoktur, onlarda büyükşehirde. Bu anlamda da çok şanslısınız. Akşehir’de yaşamak bir ayrıcalıkmış. Bizlerde fahri hemşehriniz gibi hissettik kendimizi” diye konuştu.
Arda Esen’in ardından oyunun yazarı ve oyuncu Eray Yasin Işık’ta “Mizahın doğduğu topraklarda yani bizim önderimiz olan Nasreddin Hoca’nın memleketinde biz mizah yapmaya çalıştık. Biz Tiyatro Esen’i kurarken bizim insanımızın hikayesini anlatalım, yerli işi olsun istedik ve bu komedi gölüne bir maya çaldık” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA