• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde demokrasi nöbeti
17 Temmuz 2016 Pazar 18:17

Akşehir'de demokrasi nöbeti

Konya’nın Akşehir ilçesinde darbe girişiminin ardından sokağa dökülen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak darbe girişimini protesto etti.

Akşehir Cumhuriyet Meydanındaki tepki mitingine, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Edem, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.
Törende mehter marşları eşliğinde tekbirler getirilerek, darbeye teşebbüs edenler aleyhine sloganlar atıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dua edildi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yaptığı konuşmada, “Dün biz de sabaha kadar genel merkezin önünde, tankların önünde, halkımızla birlikte, uçakların o taciz atışlarının altında sabahı ettik. Sesimiz gitti ama demokrasi adına en şerefli gecemizi yaşadık" dedi. 
AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs de, yaşanan hadisenin sıradan bir hadise olmadığına vurgu yaparak “Hiç kimse bu ülke üzerinde yapılmak istenen, oynanmak istenen oyunların bu kadar basit olmayacağını bilsin. Artık Türkiye Eski Türkiye değil. Artık Türkiye, ümmetin özlemle baktığı, dünya üzerindeki tüm Müslümanların umudu olan bir ülke ve biz onların dualarını adeta kulaklarımızda hissediyoruz” diye konuştu.

“Bu millet hiçbir şeye pabuç bırakmıyor”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, birilerinin ülkeye darbe yapmaya kalktığını ancak milletin onlara darbe yaptığını söyledi. Baloğlu, “Ben 17 Ağustos depremini gördüm. Ben Van depremini gördüm. İnanır mısınız bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi o depremlerden daha kötü durumdaydı. 7 tane bomba düşmüş ve birçok yer kullanılamayacak haldeydi. Bunu yapabilecek bir zihniyet, kendi milletinin meclisine savaş uçaklarıyla bomba atabilecek bir zihniyeti tasavvur edebiliyor musunuz? Aklıma, vicdanıma soruyorum, izah edemiyorum. Diyorum ki ihanet, onla da izah edemiyorum. Bu gerçekten izahı zor bir durum. Allah bu insanları ıslah etsin. Allah bunların destekçilerine, bunlara sempati duyanlara hidayet, akıl fikir versin. Bu ülke tarih boyunca böyle bir ihanet görmedi. Böyle bir şerefsizlik görmedi, böyle bir alçaklık görmedi. Ama şunu öğrendik ki bu millet hiçbir şeye pabuç bırakmıyor. Millet ayakta, herkes ayakta. Sağcısı, solcusu, zengini, fakiri, Alevisi, Sünnisi tüm Türkiye şu anda ayakta, milli birliğine ve iradesine sahip çıkıyor. Onun için bu şerefsizlere gereken ceza verilecek” şeklinde konuştu.

Akşehir Belediye Başkanının oğlu İstanbul’da ayağından vuruldu
Öte yandan, darbe girişimi sırasında İstanbul İTÜ’de okuyan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere karşı direnen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın oğlu Muhammed Cihad Akkaya’da açılan ateş sonucu bacağından yaralandı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, İstanbul’daki olay sonrası oğlunun İstanbul’da hastaneye kaldırıldığını, İstanbul’daki hastaneden oğlunu Akşehir’e getirdiklerini, müdahalenin sürdüğünü gerekirse Konya’ya götürüleceğini söyledi. Başkan Akkaya, “Allah razı olsun, dün de bu günde siyaset üstü bir beraberlik, dayanışma ve kardeşlikle bu meydanlara indik ve bu namussuzlara, şerefsizlere haykırdık. Milli irademize, demokrasimize sahiplendiğimizi gösterdik. Türk Milleti böyle dimdik ayakta duruşunu sergiledikçe Allah’ın izniyle her zaman payidar kalacak, ümmetin tek kalesi düşürülemeyecek” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından mehter marşı eşliğinde sloganlar atan vatandaşlar, araçlarıyla konvoylar yaparak demokrasi nöbetine devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA