• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehirde Çöpleri zamanında çıkaralım uyarısı
01 Ağustos 2012 Çarşamba 15:37

Akşehir'de 'Çöpleri zamanında çıkaralım' uyarısı

Konyanın Akşehir ilçesinde Katı Atık, Düzenli Depolama ve Ayrıştırma Tesisinin hizmete girmesi ile ilçedeki çöp konteynerleri kaldırılarak çöpleri evde ayrıştırarak, poşetle geceleri dışarıya...
Konya’nın Akşehir ilçesinde Katı Atık, Düzenli Depolama ve Ayrıştırma Tesisi’nin hizmete girmesi ile ilçedeki çöp konteynerleri kaldırılarak çöpleri evde ayrıştırarak, poşetle geceleri dışarıya çıkartma uygulaması başlatıldı.
Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği Müdürü ve Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, bu uygulamanın ilçede başarı ile yürütülebilmesi için vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Çöplerin evlerde ayrıştırılarak evsel atık ve ambalaj atığı olarak iki ayrı poşette dışarıya konulması gerekiyor. Vatandaşlarımız poşetsiz çöp ve ambalaj atığı çıkarmasınlar. Ayrıca çöpler yine belediyemiz tarafından belirlenen saatler olan 19.00-21.00 arasında geceleri çıkartılacak. Ambalaj atıkları ise çoğu mahalleye koyulan ve önümüzdeki günlerde eksik yerlere de konulacak ambalaj atıkları toplama sepetlerine atılsın” dedi.
Yıldız, çöplerini evde depolamayan ya da geceleri çıkaramayan ev ve apartmanlar için de bazı çözüm önerilerinde bulunarak, “Çöplerini ve ambalaj atıklarını evde depolamayan, gece çıkaramayan evler ya da apartmanlar, plastik çöp konteynerleri alıp, gündüz bu plastik çöp konteynerlerine çöplerini atabilirler. Ayrıca apartmanlarından çöp ve ambalaj atıklarını çıkartmakta güçlük yaşayanlar ise kapıcı sistemi ile çöp ve ambalaj atıklarının belirlenen saatlerde dışarıya koyulması için apartmanlarına kapıcı tutabilirler” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA