• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir turizmi için sahaya inildi
12 Eylül 2014 Cuma 11:39

Akşehir turizmi için sahaya inildi

Mevlana Kalkınma Ajansı, Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile Akşehir’in turizminin geliştirilmesi ve markalaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Mevlana Kalkınma Ajansı, Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile Akşehir’in turizminin geliştirilmesi ve markalaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 
Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Akşehir Kaymakamlığı’nda bir istişare toplantısı yapılarak Akşehir Turizmi masaya yatırılmıştı. Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İl Kültür Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman’ın da katıldığı toplantıda Akşehir turizmi için neler yapılacağı konuşulmuştu. Proje kapsamında bu kez de Akşehir Turizmi için sahaya inilerek Akşehir’deki Turizm potansiyelinin nasıl pazarlanacağı ve Akşehir’de turistleri ve seyahat acentelerinin dikkatini çekecek tur paketleri için çalışmalara başlanıldı. Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve Asistanı Mustafa Haki Ceylan tarafından yapılan çalışmalarda Akşehir’deki paydaşlarla görüşmeler yapılıyor.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Akşehir’in özellikle turizm noktasındaki pazarlama sorununu çözme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bizim amacımız neresi sokak sağlıklaştırması yapılacak neresi restore edilecek değil. Bizim amacımız elimizdeki değerleri nasıl turizm paketleri haline getirebileceğimiz konusudur. Akşehir’i; seyahat acenteleri ve turistler geldiği zaman satın alabilecekleri ürünler haline getirmek istiyoruz. Mesela Akşehir’e gelecek seyahat acenteleri biz kültür ve gurme turu yapmak istiyoruz dediklerinde biz onlara nerede kahvaltı yapabileceklerini belirleyeceğiz. Alternatiflerini sunacağız. Tek yer olarak değil standardı yüksek kahvaltı mekanlarımızı belirleyeceğiz ve kahvaltı mekanlarımızı onlara alternatif sunacağız. Kahvaltıyı yaptıktan sonra nereye gitmek isteyebileceklerini düşünerek onlara güzergahlar çizeceğiz. Herkese hitap edebilecek çeşitli alternatif Akşehir güzergahları belirleyerek bunları acentelere sunacağız. Amacımız farklı hedef kitlelerine göre Akşehir için turizm paketleri oluşturmak. Turizm tur paketlerini oluşturup, bunları seyahat acentelerine ve nihai turistlere sunmak. Şu anda bu çalışmaları yapmak için sahaya indik ve saha çalışmalarına başladık. Saha çalışmalarımız çerçevesinde Akşehir’deki turizm paydaşları ile görüşmeler yapıyoruz. Restoranlarla, otellerle, gezilecek yerleri, hediyelik eşyacısı ve basındaki arkadaşlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Bizim amacımız, Akşehir turizmini markalaştırmak. Projemizin adı da ‘Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor’ projesi. Kültür Turizmi, Yemek Turizmi, Foto Safari gibi 7 tane farklı program oluşturup bunları seyahat acentelerine ve nihai turistlere sunacağız. Sonraki etapta ise seyahat acentelerini Akşehir’e info geziye davet edeceğiz. Yine Akşehir’le ilgili Seyahat acentelerini ve TÜRSAB’ı ziyaret ederek onlara sunumlar yapacağız. Önümüzdeki yıl için Akşehir’in tur programlarına girmesi için çaba sarf edeceğiz” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA