• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir turizm kenti olacak
29 Haziran 2011 Çarşamba 09:22

Akşehir turizm kenti olacak

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'i turizm kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir'i turizm kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

52. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri hazırlıklarını değerlendiren Başkan Abdülkadir Oğul, "Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri daha evvel şenlik adında kutlanıyordu. Bu yıl adını değiştirerek daha uygun olacağına inanarak, Nasreddin Hoca Turizm Derneği'yle birlikte Nasreddin Hoca etkinliklerinin adında, Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri olarak önemli bir değişiklik yaptık. İkinci olarak bu anma günlerini 10 güne çıkardık. Bu yıl, Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri 1-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu 10 günlük sürede Nasreddin Hoca vasıtasıyla Akşehir'in tanıtımını yapacağız" dedi.

AKŞEHİR'E YILDA 1 MİLYON TURİST

Akşehir'in turistik bir kent olduğunu kaydeden Başkan Oğul, "Akşehir'de büyük fabrikalar yok, küçük ölçekli sanayi var. Bunun yanında biz bir turizm endüstrisi kurmak istiyoruz. Akşehir'de 2 bine yakın restore edilecek ev bekliyor. Akşehir tarihi evleriyle Safranbolu'dan, Beypazarı'ndan daha büyük bir kent. Bazı kentlerde 100 - 200 konak konuşulurken, Akşehir'de sokak sağlıklaştırılması yapılabilecek 100'ün üzerinde sokak var. Bugün ancak 2 sokağımızı ancak sokak sağlıklaştırması yapabildik. Tarihi camilerimizi ve türbelerimizi restore ettik. Şimdi bu sokakları sağlıklaştırdığımız zaman Akşehir'i turizme açmak istiyoruz. Akşehir'deki hedefimiz yılda 1 milyon turist, 100 milyon liralık bir gelir sağlamak. Tabi turistlerin gelip burada konaklamalarını istiyoruz. Günü birlik daha az gelir bıraktığı düşünüldüğünde yeni otellerin yapılmasını Akşehir Belediyesi olarak teşvik ediyoruz. Nasıl Mevlana Müzesi ve Türbesi'ne Topkapı'dan sonra ikinci turist akını oluyorsa, Mevlana Türbesi gibi Akşehir Nasreddin Hoca Türbesi'ne de turist akınının olmasını istiyoruz. Nasreddin Hoca Türbesi'nin çevresinde çevre düzenlemesi yapıyoruz. Türbe çevresinde yayalaşma alanları bırakarak, buralarda değişik hediyeliklerin satılabileceği, turistlerin toplanabileceği bir alan oluşturuyoruz. Nasreddin Hoca fıkralarının daha evvel 4 tanesi heykel haline getirilmişti. Nasreddin Hoca'nın tüm fıkralarını mumyadan yapılmışlarını kapalı alanlarda, tunç ve polyesterden yapılmış olanlarını da Akşehir'in değişik bölgelerinde anıtlaştırarak Akşehir'e çok fazla turist çekmek istiyoruz. Akşehir çayının yatağının ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu ıslah çalışmaları bittikten sonra Konya Afyonkarahisar yolundan Kent Ormanı'na kadar olan bu bölgede bir turizm vadisi oluşturmak istiyoruz. Turizm vadisiyle Akşehir Çayı'nın iki kenarından Sultan Dağlarına ulaşabileceğiz. Burada da Sultan Dağlarının doğal güzelliklerini görebileceğiz. Bu çayda sürekli suyun bulunması için de aşağıda bir gölet oluşturulabilirsek, yaz kış burada suyu da akıtabilecek bir turizm adisi oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Mutfağı'nın çok zengin bir mutfak olduğunu da ifade ederek, "Nasıl bir Konya Mutfağı var ve tanınıyorsa, biz Akşehir mutfağının da tanınması için büyük bir çalışma yapıyoruz. Emine Beder ile Akşehir mutfağının 25'e yakın yemeğimiz var. Bu yemeklerin hem standardı, hem de bu yemeklerin profesyonel aşçılara öğretilmesi, amatör aşçılara öğreterek bu mutfağıyla bir gurme turizmi oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA