• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir, Seydişehir ve Kuluda kutlamalar
29 Ekim 2012 Pazartesi 15:07

Akşehir, Seydişehir ve Kulu'da kutlamalar

Konya'nın Akşehir, Seydişehir ve Kulu ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törelerle kutlandı.
24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Dayıoğlu Kavşağı’ndaki törene Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokolün vatandaşları selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Akşehir Kaymakamı Ali Dursun yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyet büyük bir dönüşüm, hayatın her alanını kapsayan bir zihniyet devrimidir. Cumhuriyet dünya ile bütünleşmek, zamanın ruhunu yakalayabilmek, evrensel uygarlığın ortak dilini kullanabilmektir” dedi.
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Ardından okullar arasında açılan Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.
Törende Akşehir Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim gören Somalili öğrencilerde Cumhuriyet coşkusuna katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ile töreni takip eden Somali öğrenciler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Program resmigeçit törenin ardından protokol üyelerinin kutlama komitesini tebrik etmesiyle sona erdi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Seyit Harun Bulvarı Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon komutanı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Abdülkadir Çat, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl ki kutlamalarda İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel’in yaptığı bir uygulamayla Cumhuriyet ile yaşıt olan Emine Oduncu, Havva Değerli, Şerife Bademci, Hasan Kaya, Mustafa Akıllı protokolde yer aldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı konuşmada, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın önemini belirterek; "Cumhuriyet’imizin asıl amacı ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmaktır. Bu topraklarımızı vatan yapan ecdadımıza karşı, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi, bu vatan uğruna emeği geçen herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum’’ dedi.
Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Ardından, Mahmut Esat Anadolu Lisesi’nin folklor gösterisi ve Seydişehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin kaşık oyunları sergilendi. Programda, Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere, Cumhuriyet ile yaşıt kadın ve erkekler tarafından ödülleri verildi. Ödül törenin ardından Seydişehir Sancak Mehteran takımının gösterisi sunuldu. Kutlamalar resmigeçit töreninin ardından sonra erdi.

Konya’nın Kulu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kulu Şehir Stadındaki törene İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Levent Özlü Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Ayhan Işık, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve folklor gösterileri sergilendi. Kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından sonra erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA