• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir kirazi festivali başladı
01 Temmuz 2012 Pazar 18:12

Akşehir kirazi festivali başladı

Akşehir Kirazını daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.
Akşehir Kirazı’nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.
Akşehir Kültür Merkezi’nde saat yapılan açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri ve çok sayıda kiraz üreticisi katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, bu yıl kirazın az olduğuna vurgu yaparak, “Belki geçen yıllar kadar üretim yapamadık ama geçen yıla göre kaliteyi yükselttik, belki gelir olarak da aynı geliri elde ettik” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise, festivalin amacından söz ederek, “Bu festivaldeki amacımız, kentimizin turizm potansiyelini artırmak ve dünyaca meşhur olan Akşehir Kirazı’mızı daha da iyi tanıtmaktır. Dolu dolu etkinliklerle geçecek olan bu festivalimizde özellikle kirazımızdan yapılan lokum, pasta, çikolata, helva gibi ürünler de kentimizin yeni lezzetleri olarak ülkemize ve dünyaya sunulacak” şeklinde konuştu. Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı da, kirazı daha iyi değerlendirmenin yollarını aramak gerektiğine vurgu yaparak, “Kirazı mevsimlik olmaktan, 10 günlük, 20 günlük olmaktan nasıl çıkarabiliriz? İşte bizim yapmamız gereken bu” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise, Akşehir Kirazı’nı daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, “Dünyaca ünlü Akşehir Kirazı öz vatanında garip. Gelin bunun elinden tutalım. Akşehir’i kirazıyla dünyaya tanıtabilecek bir teknoloji ve pazarlama unsurlarını harekete geçirelim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Akşehir Kirazı’ndan pasta, lokum, helva, yoğurt, çikolata gibi ürünler üreten firma sahiplerine protokol tarafından plaket verildi.
Programın sonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Kiraz Yarışmasına geçildi. Jüri tarafından yarışmaya katılan 45 üretici arasında yapılan seçimde, birinci 96 puanla Ali Değirmen, ikinci 95 puanla Abdurrahman Leblebi, üçüncü 93 puanla Mehmet Bal oldu. Yarışmada dereceye giren ilk üçe, Akşehir Belediyesi tarafından altın ve plaket, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise birinciye çapa makinesi, ikinciye ilaçlama makinesi, üçüncüye 400 kg gübre, dördüncü ve beşinciye sırt pompası hediye etti. Dört gün sürecek Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali’nde ayrıca Futnet (ayak tenisi) turnuvası ve trap atışı yarışmaları da yapılıyor. Festival boyunca Coşkun Sabah, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Aşkın Nur Yengi ve Özlem Tekin gibi sanatçılar da konserler verecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA