• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi açıldı
26 Ekim 2013 Cumartesi 13:25

Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi açıldı

Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin resmi açılış töreni Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin resmi açılış töreni Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fehmi Karasioğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu yaptı. Karasioğlu,fakültenin Akşehir’e kazandırılması konusunda destek veren herkese teşekkür etti.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da konuşmasında, Akşehir halkı olarak yüksekokul ve fakültenin değerini çok iyi bildiklerini belirterek, “Akşehir halkı bu okulların burada açılmasından dolayı çok mutlu. Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin açılmasında emeği gecen Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’na, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e, Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fehmi Karasioğlu’na teşekkür ederim. Şuanda fakültemiz bir geçici, bir de tarihi binada eğitime başladı. Önümüzdeki öğretim yılında yeni binayı da inşa ederek biz rektörlüğe bu binayı da hediye edeceğiz” dedi. Akşehir Kaymakamı Ali Dursun da, bugünün Akşehir için önemli bir gün olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, Selçuk Üniversitesi olarak merkez ilçeler dışında 17 ayrı ilçede birimleri olduğunu belirterek, “Sadece bizim iki yerde fakültemiz var, iki yerden birisi de Akşehir. Ayrıca en fazla öğrencimizin bulunduğu yerlerden birisi de Akşehir. O yüzden Akşehir bizim için ayrı bir öneme sahip, Akşehir için bugün tarihi bir gün, çünkü bugün Akşehir fakülte öğrencileriyle buluşuyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’na, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e teşekkür ederim” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, Akşehir için çok anlamlı ve tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar gelen bütün aşamalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İktisat ve idare… İktisat deyince aklıma para geliyor, idare deyince de insan geliyor. Ve bu ikisini düşününce, Akşehir’de olunca da Nasreddin Hoca akla geliyor. Aslında Nasreddin Hoca hem iktisadı hem de idareyi çok güzel tanımlamış. İktisat deyince ne demiş, ‘Parayı veren düdüğü çalar’ çok net. İdare deyince de çok güzel bir nüktesi var, ‘Ye kürküm ye’ çok güzel örnek olabilecek. Öğrenci arkadaşlarıma da birkaç mesaj vermek istiyorum. Burada gördüğünüz bütün dekanlarımız, ben de dahil olmak üzere sayın Rektörümüz ve misafirlerimiz sizin geçtiğiniz yollardan geçti. Hiç kimse buraya tepeden inme çok rahat bir şekilde gelmedi. Belki şu anda sizin yaşamakta olduğunuz sıkıntıların çok daha fazlasını bu kadro çekti ve bu insanları görerek sizin de önünüzün ne kadar açık olduğunu mutlaka bilmeniz lazım ve tespit etmeniz lazım” dedi.
Konuşmaların ardından "Ülkemizin Bugünü ve Geleceği Açısından Rekabet Politikası" hakkında Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı tarafından katılımcılara ve öğrencileri bilgilendirme yapıldı. Akşehir Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında Akşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından bir gösteri sunuldu ve fakülte binasının açılış kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA