• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesine ödül
19 Kasım 2012 Pazartesi 17:24

Akşehir Belediyesi'ne ödül

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından Nasreddin Hocanın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak adına yapmış olduğu çalışmalarından dolayı
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından Nasreddin Hoca’nın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak adına yapmış olduğu çalışmalarından dolayı ‘Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş’ Ödülü’ne layık görüldü.
18. Motif Halk Bilim Ödülleri töreni İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu Ataköy Kampüsü’nde gerçekleşti. Tören öncesi bilim, sanat ve iş dünyasından isimlerin katıldığı davetlilere bir kokteyl verildi. Sanatçı İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli’nin de katıldığı kokteylin ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, törene katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Motif Vakfı, kültürel değerlerimizi dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Türk kültürünün ve danslarının tanıtılmasına katkı sağlayan tüm medya, sanat ve eğitim dünyasındaki kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
Kültürel değerleri ve halk kültürü öğelerini günümüz Türkiye’sinde yaşatmak, yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla kurulan Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen ‘Motif Halk Bilim Ödülleri’nin kimlere verileceği ülke çapında yapılan araştırma ve çalışmalar kapsamında ödül tespit komisyonunca belirlendi. Yedi dalda verilecek ödüllerden ‘Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü’, Danışma Kurulu ve Ödül Tespit Komitesi’nin kararı ile Türk Folkloruna sağladığı katkı ile Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş Nasreddin Hoca’nın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak adına yapmakta olduğu çalışmalar dolayısıyla Akşehir Belediye’sine verildi.
Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde Akşehir Belediyesi’nin Ödülünü Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demir’in elinden aldı.
Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi tarafından böyle bir ödüle layık görülmekten büyük onur duyduklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Türk Folkloruna yaptığımız katkı ile Nasreddin Hoca’mızı tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, onun fikrini, yaşam felsefesini anlatabilmek amacıyla yaptığımız çalışmalar ve her yıl yaptığımız Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi tarafından değerlendirilerek böyle bir ödüle layık görülmüş. Bu ödülü almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır. Türk Folkloru ve Nasreddin Hocamız adına yapacağımız çalışmalar artarak devam edecektir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA