• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akşehir Belediyesine ödül
01 Ekim 2012 Pazartesi 15:59

Akşehir Belediyesi'ne ödül

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi Nasreddin Hocanın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.
Kültürel değerleri ve halk kültürü öğelerini günümüz Türkiye’sinde yaşatmak, yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla kurulan Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl on sekizincisi gerçekleştirilecek olan ‘Motif Halk Bilim Ödülleri’nin kimlere verileceği ülke çapında yapılan araştırma ve çalışmalar kapsamında ödül tespit komisyonunca belirlendi. Yedi dalda verilecek ödüllerden ‘Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü’, Danışma Kurulu ve Ödül Tespit Komitesi’nin kararı ile Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş Nasreddin Hoca’nın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak adına yapmakta olduğu çalışmalar dolayısıyla Akşehir Belediye’sine verilecek.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nasreddin Hoca’mızı tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, onun fikrini, yaşam felsefesini anlatabilmek amacıyla yaptığımız çalışmalar ve her yıl yaptığımız Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi tarafından değerlendirilerek böyle bir ödüle layık görülmüş. Bu ödülü almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır. Nasreddin Hocamızı daha iyi tanıtmak için yapacağımız çalışmalar artarak devam edecektir” dedi.
Ödül töreninin 17 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 19.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda gerçekleştirileceği öğrenildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA